Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pune ruke posla

Zimske radosti na Medvednici zaposlile HGSS-ovce, oni upozorili građane: "Sanjkajte se tamo gdje je moguće, kontrolirajte brzinu..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nedjelju je dežurna ekipa zagrebačkog HGSS-a uz pomoć gorskih spašavatelja koji su se zatekli na lokaciji obavila pet akcija spašavanja na vršnoj zoni Medvednice. Akcije su se odvijale u zimskim uvjetima s puno snijega i leda te na niskim temperaturama.

Prva dojava stigla je o ženi u koju su se na Činovničkoj livadi zabile sanjke, pri čemu je teško ozlijeđena u predjelu leđa. Do nje je odmah dopremljena akcija za transport po snijegu te je pregledana i imobilizirana u vakuum madracu.

Za vrijeme čekanja na dolazak vozila hitne pomoći iz Zagreba do spašavatelja je stigla dojava o novoj nesreći u kojoj je pri udarcu u kamen na sanjkanju muškarac dobio otvorenu ranu i veliku posjekotinu na glavi.

Vrlo kratko nakon toga uslijedile su dvije nove akcije – žena s bolovima u predjelu abdomena i nesvjesticom nakon povrede na sanjkanju. Zbrinuta je u HGSS prihvatnom centru na vrhu Sljemena te je uz davanje kisika dočekala novi dolazak hitne pomoći.

U isto vrijeme drugu ženu s osjećajem slabosti, u pratnji supruga i malodobne djece, odgovorili su od samostalnog spuštanja niz planinu. Nakon utopljavanja upućena je na silazak motornim vozilom.

Na kraju dana još se dogodilo iščašenje ramena snowboardera. Nakon imobilizacije i taj je posjetitelj Sljemena dobio uslugu prijevoza vozilom hitne medicinske pomoći do bolnice.

Pročitajte i ovo Goran Tomac, dopročelnik HGSS-a Delnice ZIMA POKAZALA ZUBE Snijeg, olujni vjetar i led okovali Hrvatsku: Iz HGSS-a poslali važno upozorenje - "Uvjeti se mijenjaju jako brzo..."

Pročitajte i ovo Vodostaj u Kosinju - 5 Oči uprte u nebo Kosinjskoj dolini prijeti nova poplava, vodostaj raste već danima: "Ako isključe struju neću ni online nastavu moći pratiti..."

"S obzirom na izuzetno velik broj posjetitelja vršne zone Medvednice, molimo sve posjetitelje da pokažu povećan oprez – sanjkaju se tamo gdje je sanjkanje moguće, uvijek kontroliraju svoju brzinu, nikad se ne dovedu u situaciju da ispuste sanjke niz padinu i drže se svih mjera za sigurnost u planini u zimskim uvjetima", upozorili su iz HGSS-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene