Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Narodu je ionako bitno samo jedno

Evo što je Reiner rekao o detaljnom izvješću svoje šetnje gradom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Etičko povjerenstvo ocijenilo je da se predsjednik Sabora akademik Željko Reiner ogriješio o Izborni etički kodeks.

Naime, o svojoj predizbornoj šetnji gradom i posjetu Šestinskoj crkvi, predsjednik Sabora Željko Reiner izvijestio je javnost sa službenog saborskog emaila.

Pročitajte i ovo Željko Reiner i Barbara Štrbac NOVI ŠEF KLUBA HDZ-a Reiner za Dnevnik Nove TV o žestokim raspravama u Saboru: "Kada se sa strane HDZ-a vrati, oni su odjednom osjetljivi i dirnuti u svoje nježne duše" Ante Prkačin VRIJEĐANJE U VISOKOM DOMU ''Skupina nakaza'' nakon Prkačinova ispada napala HDZ-ova viteza Reinera: ''Uputili smo i pismo Jandrokoviću''

Priopćenje kabineta predsjednika Sabora izazvalo je osudu etičkog povjerenstva. Ono riječima i fotografijama dočarava zagrebačku večernju šetnju Željka Rainera, kandidata HDZ-a.

U priopćenju se prvo navodi: 'Sinoć su predsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner i tajnik HDZ-a Gordan Jandroković sa kolegama iz I.izborne jedinice prošetali gradom...'

Savjetnica kabineta predsjednika Sabora Željka Reinera je priopćenje o njegovim predizbornim aktivnostima poslala sa službenog maila Sabora.

"Dogodila se jedna greška, ne smije se i neće više dogoditi. Za sadržaj maila sam načelno znao. On opisuje to da sam se šetao po "Štrosu" i da je bilo toplo vrijeme", rekao je Reiner.

Na pitanje ima li tu nekakvih prigovora Reiner odgovara: 'Mislite da tu treba imati nekih prigovora ili ne?'

Možda samo mali prigovor na to što se savjetnica kabineta predsjednika Sabora bavi predizbornim aktivnostima.

U priopćenju se još navodi: 'Ljetnja večer u Zagrebu je bila iznimno vruća, no kandidati I. izborne jedinice bili su vidno raspoloženi, prepun grad i ulice vrvile su od mnogobrojnih građana iz čega je vidljivo da se je veliki broj vratio s godišnjih odmora'.

U priopćenju se nastavlja: 'No, već iduće jutro akademik Reiner je s kolegama otišao i na misu u šestinsku župnu crkvu sv. Emerika (Mirka).'

"Po toj logici bi kandidati valjda trebali sjediti u svojim sobama, u izolaciji, ne micati se da se slučajno ne interpretira nešto krivo", kaže Reiner.

"Na samom kraju misnog slavlja župnik velečasni mr. Robert Šreter pozdravio je ugledne goste i zahvalio se na dolasku, nakon čega su građani s oduševljenjem dočekali predsjednika Hrvatskog sabora", stoji u priopćenju.

I tako... malo je ljudima važno je li predsjednik Sabora, je li HDZ-ovac, je li akademik, važno je da je na televiziji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene