Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šest godina postojanja

Zelene stope proslavile 12 godina od početka najveće eko akcije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi udruge Zelene stope proslavili su 6 godina postojanja i 12 godina od početka najveće eko akcije „Očistimo Hrvatsku od olupina -powered by Renault“ u kojoj je do sada iz nacionalnih parkova i parkova prirode u lijepoj nam domovini izvučeno više od 15.000 automobila odbačenih u prirodu.

Proslavi su se pridružili glumci iz Zagvozda Vedran Mlikota i Danko Ljuština, koji su zasukali rukave i pomogli vrijednoj ekipi Zelenih stopa izvlačeći davno zaboravljenu olupinu kraj samog izvora potoka Ludvić u Samoboru.

Svojim potpisima na odbačeni automobil oni su na simboličan način postali članovi eko udruge. Koliko dugo je olupina trunula kraj izvora pitke vode teško je reći, ali da je od tada sigurno prošlo nekoliko desetljeća svjedoči stablo koje je niklo kroz prtljažnik ovog nekadašnjeg limenog ljubimca.

Nakon što su oslobodili stablo, olupinu su izvukli do glavne ceste gdje ju je preuzelo vozilo CIOS-a i odvelo na reciklažno dvorište. Svoje mišiće u akciji uz glumce pokazali su i članovi udruge Zelene stope Lidija Hanell, Krešimir Hanžić, Damir Škalec, Milan Komljenović, Stevo Čurbrić i Slobodan Kovač. Nakon akcije domaćini su s gostima iz Zagvozda posjetili prirodni biser ovoga kraja -Grgosovu špilju gdje su potražili osvježenje nakon još jednog dobro obavljenog posla.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene