Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oporba: ''Udar na proračun''

Marić ne odustaje od porezne reforme, Lalovac uvjeren da je neprovediva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravko Marić, tehnički ministar financija, potvrdio je da će porezna reforma krenuti s početkom 2017. godine, oporba upozorava da se to ne može provesti.

Porezna reforma krenut će od početka sljedeće godine, poručio je tehnički ministar financija Zdravko Marić, dodajući kako se ipak mora pričekati formiranje nove Vlade da bi se počelo s izmjenama u poreznom sustavu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prvo čitanje Zakonski paket poslan u Sabor: Što nam sve donosi peti krug porezne reforme? Štednja, ilustracija (Foto: Getty Images) Nema pljeska za rasterećenja Reakcije na novu poreznu reformu: Mladi i demografi kažu da to nije dovoljno, a poslodavci da zapošljavaju po kompetencijama, a ne dobi

Reformom bi se povećao neoporezivi dio dohotka i smanjila najviša stopa poreza na dohodak. Također, išlo bi se i u smanjivanje opće stope PDV-a.

Iz oporbe upozoravaju da se reforma neće moći provesti jer bi bila preveliki udar na proračun.

Marić je najavio i skorašnje investicije u Imunološki zavod, kojem država ponovno traži strateškog partnera.

"Mi smo ju (reformu) gotovo završili, treba napraviti još određeno usuglašavanje detalja, no vremena nema puno. Od početka sam govorio da ću jako zagovarati da izmjene poreznih zakona idu početkom godine", rekao je Marić.

Boris Lalovac, bivši SDP-ov ministar financija, ne dijeli taj optimizam. "Ta porezna reforma košta četiri milijarde kuna, a oni su govorili oko 900 milijuna kuna i da će to kompenzirati nekakvom preraspodjelom poreza na promet nekretnina i određenim drugim mjerama. Sad se pokazuje da nisu bili iskreni", rekao je Lalovac.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene