Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OČEVID U TIJEKU

FOTO Evakuirana riječka robna kuća nakon dojave u bombi: Ograđen je ulaz u zgradu

Robna kuća Ri u središtu Rijeke u subotu je ispražnjena zbog dojave o postavljenoj bombi. Protueksplozijskim pregledom specijaliziranih policijskih službenika utvrđeno je da je bila riječ o lažnoj dojavi.

Odmah po dojavi iz zgrade robne kuće evakuirani su zaposlenici i kupci, a ulaz u zgradu je ograđen. Policijska uprava primorsko-goranska oko 13 sati je potvrdila da je u tijeku pretraga prostora robne kuće.

"Protueksplozijskim pregledom specijaliziranih policijskih službenika utvrđeno je da nema eksplozivne naprave te da je riječ o lažnoj dojavi", priopćila je policija nešto prije 16 sati.

Nastavljaju s kriminalističkim istraživanjem s ciljem otkrivanja počinitelja kaznenog djela lažna uzbuna i utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja. Policija zahvaljuje građanima na kooperativnosti i strpljenu tijekom provedbe evakuacije.

Robna kuća Ri nalazi se na središnjoj riječkoj pješačkoj ulici Korzu.

Zagrebačka policija je u četvrtak zabilježila 22 dojave o navodno postavljenim eksplozivnim napravama na pet lokacija u Zagrebu, koje su se, nakon temeljite policijske pretrage, pokazale lažnima.

Pročitajte i ovo Dojava o bombama - 3 prijetnje ili neslane šale Tko se krije iza jučerašnjih prijetnji bombama na nekoliko lokacija u Zagrebu? U sve je uključena i SOA

Pročitajte i ovo Barbara Štrbac U ZAGREBU Reporterka Dnevnika Nove TV donosi detalje o lažnim dojavama o bombama: "Sada treba otkriti tko je poslao prijetnju"

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je jučer kako je policija učinkovita u otkrivanju lažnih dojava o postavljenim eksplozivnim napravama, dodajući da će policija zatražiti maksimalne kazne za počinitelje takvih kaznenih djela.

Božinović je precizirao da je učinkovitost policije u otkrivanju lažnih dojava iznosila oko 88 posto, odnosno da je od 42 zabilježena takva kaznena djela, riješeno njih 37. Istaknuo je da je riječ o složenim istraživanjima koja uključuju informatičku struku i međunarodnu suradnju, ali i da se radi o postupcima koji se "ne zamrzavaju."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene