Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

(NE)VRIJEME

LNG terminal na udaru orkanske bure, remorkeri pristigli u pomoć: ''Ako bude potrebno, brod ćemo usidriti''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da se izbjegnu oštećenja uzrokovana nevremenom, tri remorkera pristigla su u pomoć na LNG terminal u Omišlju na Krku. Iz Kapetanije objašnjavaju da je to uobičajena procedura kada puše jak vjetar te će brod biti usidren, ako bude potrebno.

Plutajući terminal za ukapljeni prirodni plin u Omišlju na otoku Krku našao se danas na udaru bure. Točnije, zbog prevencije mogućeg oštećenja, tri remorkera pristigla su u pomoć brodu za prihvat i regasifikaciju plina. Terminalu su dodijeljena bespovratna sredstva EU u iznosu od 101,4 milijuna eura, a početak rada planiran je 1. siječnja 2021. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna hrabri osječani Kupanje na Štefanje u hladnoj Dravi i picigin na najpoznatijoj kontinentalnoj plaži

Iz Kapetanije su objasnili da je to uobičajena procedura da se izbjegnu oštećenja i kvarovi koji mogu nastati zbog vremenskih neprilika te zbog bure koja jako puše, trebat će asistencija remorkera ako se brod mora odvezati da se usidri uslijed nevremena.

''Za sad još može stajati, ali što će biti za sat vremena, ako će pojačati bura ili ne, ne znam. Za sad je sve u redu, ali ako počne jače puhati i puknu konopi, morat će se brod usidriti'', objašnjavaju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene