Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UBOJSTVO TALIJANA

Horvatinčić nakon suđenja: "I Talijani rade pomorske nesreće, mene se pretvara u monstruma"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na suđenju za pomorsku nesreću u kojoj je život izgubio talijanski bračni par iznesene su završne riječi. Tužiteljica za Tomislava Horvatinčića traži zatvorsku kaznu, dok on poziva opunomoćenike oštećenika da se dogovore o nadoknadi štete.

Tužiteljica je za Tomislava Horvatinčića tražila zatvorsku kaznu, dok je on pozvao opunomoćenike oštećenika da se dogovore o nadoknadi štete. Izricanje presude najavljeno je za petak, 13. listopada u podne.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Treće suđenje Horvatinčićev odvjetnik: "I dalje ćemo u obrani inzistirati na sinkopi koju je doživio Horvatinčić" Slika nije dostupna Za smrt talijanskog para Tomo Horvatinčić oslobođen svih optužbi: "Pokušat ću što prije dogovoriti sastanak s obiteljima poginulih"

Nakon izlaska iz sudnice, Horvatinčić se kratko obratio medijima te izrazio sućut obitelji žrtava.

"Ja sam u više navrata pokušavao ublažiti ovu veliku nesreću s dogovorom s oštećenim, međutim to nije išlo. Otvoren je žiroračun kao da se radi o nekoj humanitarnoj pomoći, a ne o ozbiljnoj stvari. Ja imam i osiguravatelje, zar je to grijeh", rekao je Horvatinčić nakon što je izašao iz zgrade suda.

Kazao je kako je spreman sjesti s djecom poginulih i dogovoriti odštetu.

Na pitanje reportera Nove TV Šime Vičevića je li propustio priliku za smanjenu odštetu od 80.000 eura ponaosob, Horvatinčić je odgovorio:

"Ne, to nikad nije došlo do mene. Mi smo spremni i vanparnično isplatiti nadoknadu oštećenima. Ja bih da se okanimo skupih konzultatanata i odvjetnika, da sjednemo za stol i vidimo koliko je moguće s moje strane obeštetiti djecu, čak i više no što to nalažu hrvatski zakoni", kazao je Horvatinčić i dodao da je spreman nadoknaditi štetu bez obzira na presudu.

Ponovio je kako smatra da nije kriv.

"Svima se može dogoditi prometna nesreća, no ja sam ovdje izubijan već sedam godina kao monstrum. Događaju se nesreće, i sami Talijani na motornim jahtama na moru čine velike nesreće, pregaze jedrilicu pa nikome ništa – budu kažnjeni s 20.000 kuna. Pošto se ovdje radi o Tomi Horvatinčiću, od mene je napravljen monstrum", kazao je Horvatinčić.

Pozvao na dogovor oko štete

Tomislav Horvatinčić tijekom iznošenja završnih ostao je kod svoje obrane, a obitelji je izrazio sućut. 

"Pozivam opunomoćenika oštećenika da se dogovorimo oko nadoknade štete", rekao je Horvatinčić, dodajući da je pokušao nadoknaditi štetu u više navrata, ali da nije išlo.

Tužiteljica je ustvrdila da je Horvatinčić postupio s neizravnom namjerom, da nije ništa učinio da bi izbjegao sudar plovila te da je imao brojne prekršaje. Dodala je da zaslužuje kaznu zatvora i zabranu upravljanja motornim vozilima. 

 

 

Odvjetnik obitelji rekao je da Horvatinčić jest govorio o milijun eura odštete, ali da je to polica osiguranja broda. Dodao je i da je Horvatinčić povukao tužbu protiv oštećenika zbog štete nastale na njegovu plovilu. 

Horvatinčiću se na šibenskom Općinskom sudu sudi zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj su 2011.poginuli talijanski supružnici Francesco Salpietro i Marinela Patello Salpietro.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene