Obavijesti Video Pretražite Navigacija
suđenje za trostruko ubojstvo

Zavadlav negira krivnju i traži Nobela za mir: "Još uvijek me nitko nije nedvojbeno uvjerio da sam ja osoba koja je pucala"

Na Županijskom sudu u Splitu završava suđenje Filipu Zavadlavu za trostruko ubojstvo. Zavadlav je odbio odgovarati na pitanja sutkinje Višnje Strinić, tužitelja Žarka Štrpca i svog odvjetnika Branka Šerića, ali iznio je obranu. Presuda Filipu Zavadlavu bit će 23. veljače u 13 sati.

Zavadlav je kazao kako smatra da će njegova obrana razjasniti sva pitanja. Rekao je da negira počinjenje djela i tvrdi da uopće nije bio tamo, već na moru. 

"U potpunosti negiram počinjenje kompletne optužbe. Razmišljanje da bih bio eventualno sudionik događaja nametnuto je od drugih osoba putem medija i pisama, što sam ja prihvatio i povjerovao. Bio sam na moru, a uhićen sam na temelju nečije insinuacije i trenutačnog shvaćanja pojedinca. Nisam to napravio. Zašto bih takvo nešto napravio? Još uvijek me nitko nije nedvojbeno uvjerio da sam ja osoba koja je pucala", ustvrdio je Zavadlav danas na sudu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U sudnici u pancirki Zavadlav rekao da želi još ostati u zatvoru, puštene glasovne poruke koje je slao djevojci: ''U ku*cu san cili, neće dobro završit''

Poručio je kako mu je žao što živi u društvu u kojem se događaju ovakve stvari.

"Čuo sam da su neke osobe bile maltretirane od žrtava, radi se o neprilagođenim osobama i nasilnicima. Nisam kriv, tražim da me oslobodite optužbe i da me se nominira za dodjelu Nobelove nagrade za mir", ustvrdio je Zavadlav.

Filipa Zavadlava tereti se da je 11. siječnja prošle godine u Varošu s 37 metaka iz automatske puške ubio Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25). Osim za trostruko teško ubojstvo tereti ga se i za nedopušteno držanje oružja i za općeopasnu radnju. Za ta kaznena djela predviđena je maksimalna zatvorska kazna u trajanju od 50 godina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene