Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izlaz Radićeva

Zatvoren jedan od izlaza tunela Grič

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suvlasnici zgrade u Radićevoj zatvorili su jedan od izlaza iz tunela Grič. Iz tunela se može izaći u Ilicu, Tomićevu i Lovački rog.

Na zaključana velika ulazna vrata u dvorište u Radićevoj 19 gdje se ulazi i izlazi u novouređeni tunel Grič naišli su posjetitelji koji su danas htjeli ući na taj ulaz. Na vratima stoji natpis na kojem je između stalog napisano da je ulaz dopušten samo suvlasnicima i ovlaštenim osobama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neprohodne i zatrpane Sramotni prizori u centru Zagreba: Ovako danas izgledaju Male stube koje spajaju Radićevu i Tkalčićevu Slika nije dostupna Mamac za turiste i građane Tunel Grič dobio adventsko ruho

'Ulaz i prolaz kroz vežu te ulaz u zgradu dopušten je samo suvlasnicima zgrade i od njih ovlaštenim osobama. Svaki neovlašteni i nasilni prolaz kroz haustor smatrat će se povredom odluke suvlasnika donesene 9. rujna 2015. i bit će prijavljen nadležnim tijelima', piše na obavijesti zalijepljenoj na vratima dvorišta u Radićevoj ulici.

Tunel Grič nastao je za vrijeme Drugog svjetskog rata kada je služio kao sklonište, a sada će, u svom obnovljenom ruhu, Zagrepčanima i njihovim gostima poslužiti za lakše kretanje gradom, pogotovo ljeti, kada se u njemu može skloniti od velikih vrućina.

Osim planiranog izlaza na Radićevu ulicu, tunel, koji je dug 350 metara, ima i tri izlaza na Ilicu. Da biste prošli cijeli tunel treba vam oko pet minuta.

'Tunel zasad sa svoja tri bočna izlaza prema Ilici i Tomićevoj ulici, već danas, na prvom danu kad je otvoren predstavlja već novu gradsku turističku atrakciju. Naravno da će se ovaj prostor iskoristiti u turističke svrhe i da će se zajedno s gradskim uredima osmišljavati programi, koji će već sada ovaj važan prostor dodatno popuniti', rekla je u četvrtak u Dnevniku Nove TV, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld.

U tunelu je ugodnih 20-ak stupnjeva, sasvim sigurno dobra pozivnica za sve koji se želite maknuti s nesnosnih ljetnih vrućina. Tunel je otvoren svaki dan od 9 do 21 sat, a ulaz je besplatan.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene