Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"bit će zanimljivo"

Zastupnici će u Saboru sutra raspravljati o povjerenju ministrici Blaženki Divjak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnici će u Saboru sutra raspravljati o povjerenju ministrici obrazovanja. Blaženka Divjak smatra da za njezin opoziv nema razloga.

U Saboru će se sutra, prvog radnog dana nakon ustavne stanke, raspravljati o povjerenju ministrici obrazovanja Blaženki Divjak.

Pročitajte i ovo Građani na biralištima Iznenađenje s Pantovčaka Kako je Milanoviću palo na pamet da izbori budu u srijedu, a ne u nedjelju? Zoran Milanović Dan za pamćenje Obrat na obrat! Sve što trebate znati o najluđem danu u hrvatskoj političkoj povijesti

Njezin je opoziv u jeku najdužeg štrajka prosvjetnih radnika zatražio klub zastupnika SDP-a. Ministrica Divjak i danas je ponovila kako smatra da za njezin opoziv nema razloga.

"Ja mislim da radim dobar posao, to pokazuju i nalazi EU komisije i stručnjaka, a tim sitnim politikanstvom ja se ne bavim", kaže Divjak.

"Lako bi bilo uvesti reforme u Finsku, u Hrvatskoj je to teško. Da je lako, netko bi to već učinio. Mislim da sam na dobrom putu i da radimo dobar posao", dodala je ministrica.

Za opoziv ministrice Divjak oporba sprema čvrste argumente. Dodaju kako će biti zanimljivo vidjeti kako će se postaviti premijer Andrej Plenković i hoće li i ministricu iz kvote HNS-a braniti zdušno kao što je branio HDZ-ove ministre. Također, posebno će pratiti kako će se postaviti oponenti Andreja Plenkovića unutar HDZ-a, kao i neki od koalicijskih partnera koji se nisu libili tijekom štrajka iskazivati nezadovoljstvo radom ministrice Divjak.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene