Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slavlje na ulicama

Sretna vam 2018. godina! Zagreb, Split, Dubrovnik... Pogledajte kako se nova godina dočekala diljem zemlje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zagrebu je na središnjem Trgu bana Jelačića uz glazbu, pjesmu, ples i tradicionalni ponoćni vatromet dočekana Nova godina, a sa Zagrepčanima i njihovim gostima gradonačelnik Milan Bandić odbrojavao je posljednje minute 2017. i poželio sretnu 2018. godinu.

Na središnjem dočeku na Trgu bana Jelačića okupljene su u 2018. uveli DJ, Gazde, Doris Dragović, a nakon zdravice, gradonačelnikove čestitke i ponoćnog vatrometa nastupili su Tonči Huljić & Madre Badessa te grupa Vatra.

Pročitajte i ovo Doček Nove godine Sydeney Centar Sydneyja Milijuni ljudi u opasnosti: Na dočeku Nove godine širila se smrtonosna bolest Proslava Nove godine u Hrvatskoj - 3 Radosan ulazak u Novu godinu Zabavni program, pjesma, veselje: Pogledajte kako su izgledali dočeci Nove godine širom Hrvatske

Kao i proteklih godina, gradonačelnik Bandić je prije dolaska na glavni zagrebački trg, na Staru godinu obišao Prenoćište Crvenog križa u Kosnici, Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba, zagrebačku Javnu vatrogasnu postrojbu te Policijsku upravu zagrebačku.

U Zagrebu je 2018. godina, veselo, uz glazbu, pjesmu i ples dočekana i na brojnim omiljenim adventskim lokacijama.

Glavni grad Hrvatske je, naime, već treću godinu zaredom proglašen najboljom adventskom destinacijom u Europi, pa su mnogobrojni Zagrepčani i njihovi gosti Novu 2018. dočekali na trgovima u središtu grada, uz bogat zabavni program.

I na najboljoj zagrebačkoj adventskoj lokaciji "ufuliralo" se u Novu 2018.

Tako se na najboljoj zagrebačkoj adventskoj lokaciji - "Fuliranju", koji je tu titulu dobio krajem 2017. u anketi Turističke zajednice grada Zagreba, raspjevano i rasplesano "ufuliralo" u Novu 2018. s poznatim hitovima Ljetnog kina. Doček je na "Fuliranju" počeo na Silvestovo u podne, glazbenim vremeplovom, za čijim su kormilom bili poznati zagrebački DJ-ovi Didi, Mrkva i Voda. Posebni program bio je organiziran i za djecu.

Novogodišnji doček bio je organiziran i u parku Zrinjevcu. Slavlje za najmlađe počelo je na Staru godinu u 16,30 sati uz glazbenu predstavu “Pjeva mi se pjesma - Orkestra Pokaloka" u izvedbi teatra Poco Loco u sklopu kojeg su djeca, uz tradicionalno odbrojavanje u 17 sati, dočekali Novu godinu.

Program za odrasle počeo je u 18 sati kada je svoj nastup započeo DJ Lefty, a glavni izvođač večeri bio je Mate Grgat koji je pozornicu preuzeo u 22 sata i okupljene uveo u Novu godinu.

I Ledeni park na Trgu kralja Tomislava bio je jedinstveno mjesto za novogodišnji doček, gdje su se Zagrepčani 'uklizali' u Novu 2018. Program je počeo na Silvestrovo u 11,30 sati dječjim dočekom, a sam prijelaz iz stare u novu 2018. godinu dočekao se uz svirku Groovy Cakesa.

Jedan od zagrebačkih dočeka Nove 2018. organiziran je i na Europskom trgu, uz elektroničku glazbu i nastup zagrebačkog DJ-a Eddy Ramicha.

Osim u Zagrebu slavilo se i na trgovima i ulicama diljem zemlje, a kako je to izgledalo u Dubrovniku, Splitu, Varždinu, Puli... pogledajte u fotogaleriji.

Slavonci u Novu godinu mirno i veselo uz tamburaše

Mnogi Slavonci veselo su dočekali Novu 2018. u svojim domovima ili na gradskim trgovima gdje su uživali uz tamburaše, a iz vukovarsko-srijemske policije potvrdili su da je novogodišnja noć u Vukovarsko-srijemskoj županiji protekla mirno i bez ozbiljnijeg narušavanja javnog reda i mira.

Po riječima glasnogovornika PU vukovarsko-srijemske Domagoja Džigumovića, policija nije imala postupanja u novogodišnjoj noći po pitanju javnog reda i mira.

Građani najistočnije hrvatske županije u novu godinu ušli su veselo slaveći u najvećem broju u svojim domovima, ali i brojnim ugostiteljskim objektima.

Velik broj građana novu 2018. dočekao je na javnim proslavama na gradskim trgovima u Vinkovcima, Vukovaru, Županji, Iloku i Otoku na kojima su građane zabavljali uglavnom tamburaški bendovi.

U novu godinu radno je ušao vukovarsko-srijemski župan Božo Galić koji je odmah iza ponoći obišao dežurne djelatnike Operativno komunikacijskog centra PU vukovarsko-srijemske, Županijskog vatrogasnog zapovjedništva u Vinkovcima te vatrogasnu postrojbu u Vukovaru kao i opće županijske bolnice u Vinkovcima i Vukovaru, čestitajući Novu godinu.

Varaždin 2018. dočekao Novogodišnjom utrkom

Više od 400 trkačica i trkača iz 11 zemalja u Novu je godinu utrčalo na 40. izdanju varaždinske Novogodišnje utrke, a najbrži su bili Slovenac Domen Hafner i Bojana Bjeljac iz zagrebačkog Atletskog kluba Dinamo-Zrinjevac.

Start ove specifične utrke bio je u ponoć, na prijelazu iz jedne godine u drugu, na Kapucinskom trgu gdje je organiziran varaždinski doček Nove godine.

U utrci na 6.400 metara Hafner je pobijedio s rezultatom 18 minuta i 7 sekundi, a iza njega u cilj su ušli Mađari Laszlo Gregor (19:01) i Tamas Nagy (19:48). Najbrži Hrvat bio je Matija Avirović iz TK Swibir na četvrtom mjestu (21:16).

Bjeljac je pobijedila u utrci na 3.200 metara s rezultatom 9 minuta i 55 sekundi. I iza nje su u cilju ušle Mađarice, Zita Kacser (10:27) i Tünde Szabo (10:30).

Doček Nove godine na prepunoj splitskoj Rivi

Na prepunoj splitskoj Rivi okupljeni Splićani i njihovi gosti dočekali su Novu 2018. godinu uz veliki vatromet i nastup pjevača Joška Čagalja Jole, a 15-tak minuta iza ponoći u Galeriji Fotokluba Split otvorena je Novogodišnja izložba fotografija "Marjan-simbol i inspiracija".

 

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban na dočeku Nove godine su na splitskoj Rivi s Joletom otpjevali pjesmu "Ništa kontra Splita".

Obraćajući se kratko nazočnima gradonačelnik je rekao kako će 2018. biti još bolja nego 2017. godina. Poželio je sreću, zdravlje i veselje svim Splićanima, a u izjavi novinarima istaknuo je kako je Split šampion turizma u Hrvatskoj te da on želi da se tako nastavi i ubuduće.

"Ja ću se sa svojim suradnicima truditi da to tako i bude", kazao je Krstulović Opara.

Župan Blaženko Boban je s pozornice poželio svim građanima Splita i županije "sretnu i berićetnu" 2018. godine, a potom je u kratkoj izjavi za novinare rekao kako želi sreću svima u gradu i županiji, najviše zdravlja i veselja, a da će sve ostalo doći samo po sebi.

Svečani doček 2018. godine počeo je na Rivi na Silvestrovo oko 21 sat nastupom pjevačke skupine Mjesni odbor a nakon nastupa Joleta goste je nastavila zabavljati glazbena skupina Gustafi.

Petnaestak minuta poslije ponoći u Galeriji fotografije Fotokluba Split otvorena je Novogodišnja izložba pod nazivom "Marjan-simbol i inspiracija".

Istodobno s dočekom Nove na Rivi, na obližnjem splitskom trgu Pjaca priređen je Salsa plesni doček na otvorenom, gdje su uz latino ritmove plesali, uz Splićane, pretežito inozemni turisti.

Ravnateljica turističke zajednice Split Alijana Vukšić rekla je kako je u Split za doček nove 2018. godine stiglo više turista nego godinu dana ranije.

Osječani Novu godinu dočekali na trgovima u gradskom središtu

Osječani su Novu 2018. godinu, uz dočeke u svojim domovima te brojnim ugostiteljskim objektima, tradicionalno dočekali na središnjem gradskom Trgu Ante Starčevića te, ove godine, i na Trgu Ivana Pavla II., kod osječke konkatedrale, u organizaciji grada Osijeka i sufinanciranje Osječko-baranjske županije.

Riječani Novu godinu dočekali na Korzu i na Trsatu

Najveći javni doček nove 2018. godine na otvorenom u Rijeci i ove godine tradicionalno je bio na Korzu, gdje se okupilo više tisuća Riječana i njihovih gostiju, a javni novogodišnji doček organiziran je i na Trsatu.

 

Glazbeni uvod u novogodišnju proslavu bio je nastup riječkog kantautora Borisa Štoka s pozornice na Korzu, a neposredno prije ponoći i ulaska u novu godinu Riječane i njihove goste zabavljala je zagrebačka rock grupa „Jinx“.

Točno u ponoć na pozornicu je izašao riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i čestitao Novu godinu.

"Želim svima puno sreće, uspjeha i zdravlja u godini u kojoj počinje odbrojavanje za 2020., godinu u kojoj Rijeka postaje Europske prijestolnica kulture", naveo je gradonačelnik. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene