Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

"mora otići"

Zagrepčani prosvjedovali protiv Bandića: "Od nas se uzimaju strašno veliki novci, a mi ne vidimo rezultate“

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica pratila je prosvjed nezadovoljnih građana Zagreba. Smeta im, kažu, kaos s otpadom, izmjene GUP-a za koje ističu da nisu u javnom interesu, afere, kao i ignoriranje pritužbi građana.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić već duže vrijeme ignorira primjedbe i zahtjeve građana, građanskih inicijativa i udruga te je njegovo ignoriranje, vrijeđanje građana, zastupnika i novinara "prevršilo svaku mjeru", smatraju organizatori prosvjeda protiv Bandića na glavnom zagrebačkom trgu. Jasno i glasno Zagrepčani su danas gradonačelniku Milanu Bandiću poslali poruku, "odlazi, odlazi!“.

 

"Stvarno mi je dosta ovakve samovolje i lošeg poslovanja sa gradom Zagrebom, da se od nas uzimaju strašno veliki novci, a da mi ne vidimo rezultate“, kaže Ljiljana.

Građane smeta nebriga o smeću, korupcije, afere. Smeta im što je potpuno nejasno na što se troši novac. Prosvjed je organiziralo nekoliko udruga i građanskih incijativa.

"Uhljebljuje se u Gradskoj upravi svega i svakoga, a za ono što je potrebno nema se novaca pa se onda ponovno prelama preko leđa običnih građana“, kaže jedan prosvjednik. Na trg su, kažu, izašli ne samo zbog kaosa s otpadom, već i zbog niza drugih stvari.

"Svjedočimo devastaciji prostora, manipulaciji prostornim planovima, posebno predstojećim izmjenama generalnog urbanističkog plana koji nije u interesu grada Zagreba“, kaže Branka Genzić Horvat, suorganizatorica..

Jutros je gradonačelnik obišao lokaciju na kojoj je planirana izgradnja sortirnice. Upitali smo ga za prosvjed. Treći ovoga mjeseca.

"Demokratsko je pravo ljudi da prosvjeduju. Uvijek netko radi, netko ruši. Netko radi, netko prosvjeduje. Protiv koga da ja prosvjedujem? Protiv vas?“, kazao je Bandić, a prosvjednici su najavili kako će mu u ponedjeljak ispred Gradskog poglavarstva ispod bora ostaviti vreću punu papira na kojima piše "odstupi“.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene