Obavijesti Video Pretražite Navigacija
479. u svijetu

Zagrebačko sveučilište daleko je od ljestvice ponajboljih, evo i zbog čega

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačko sveučilište razmatra načine kako zauzeti bolje mjesto na ljestvici najboljih u svijetu, a prema jednoj od njih pali smo s 458. na 479. mjesto.

Za to bi im trebalo i više znanstvenih radova. Razlozi se kriju u manjku novca za visoko obrazovanje, poručio je rektor Damir Boras.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zamijenio Damira Borasa Sveučilište u Zagrebu dobilo novog rektora: "Strahova nemam, već izazove, a bez njih nema napretka" Stjepan Lakušić TAJNO GLASANJE Senat izabrao nasljednika Damira Borasa: Novi rektor Sveučilišta u Zagrebu poznato je lice

Za brucoše prava, ipak, njihov fakultet nema previše mana. "Mislim da i ovdje možemo dobiti izrazito dobro znanje", rekao nam je brucoš Božo.

Na drugim fakultetima, međutim, nisu sigurni da ih nakon diplome čeka posao. "Nisu baš neke opcije za naći posao s ovom diplomom, ali ako si dobar, može se", smatra Frano, student Filozofskog fakulteta.

"Najveći problem je količina ekonomista na burzi rada", smatra Zoran, student s Ekonomskog fakulteta.

Ipak, Matea je tek diplomirala ekonomiju i odmah pronašla posao. Dobila je i rektorovo priznanje za međunarodni uspjeh. No, ne zna koliko s tom diplomom može konkurirati u inozemstvu.

Na rang-listama najboljih svjetskih sveučilišta, zagrebačko se drži sredine. Da se probiju naprijed, trebalo bi im više znanstvenih radova, ali i novca - poručuje rektor.

Nedostatak javnog novca, čini se, nije jedini kočničar. Na fakultetima objašnjavaju i da ne ovise samo o proračunskom novcu.

Pomake očekuje i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, a studenti i fakulteti su, kaže, oni koji u svijetu trebaju promicati hrvatsku izvrsnost.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene