Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Davor Filipović kandidat za Zagreb

Plenković najavio moguće ublažavanje mjera: "Treba nagraditi strpljivost i odgovornost naših sugrađana. Razmišljamo o nekoliko iskoraka"

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković potvrdio je nagađanja oko kandidata te stranke za gradonačelnika Zagreba na predstojećim lokalnim izborima te najavio kako će na sutrašnjoj sjednici Vlade predstaviti neke moguće iskorake u popuštanju mjera nakon 15. veljače.

"Stara poslovica kaže da kad se pogleda unazad, sve se dobro vidi", rekao je Davor Filipović predstavljajući svoju kandidiaturu za gradonačelnika Zagreba i pobrojao projekte koji su dijelom financirani iz bespovratnih sredstava EU. 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Nakon objave Crobarometra Plenković komentirao istraživanje Dnevnika Nove TV: ''Kad se HDZ zalaufa, bit ćemo kao zagorski cug'' Andrej Plenković Propucavanje Turudićeva automobila Plenković: ''Neki pucaju, a neki viču''

"Sve su to projekti inicirani od strane zagrebačkog HDZ-a, u sinergiji s premijerom Andrejem Plenkovićem", rekao je Filipović. 

Andrej Plenković čestitao mu je na kandidaturi.

"Čovjek je upućen u problematiku grada, kod njega me posebno veseli razina motivacije i ambicije da s građanima i građankama Zagreba doda dodatnu vrijednost gradu", rekao je šef HDZ-a. 

Upitan zašto je Davor Filipović bolji kandidat od Damira Vanđelića Plenković odgovara kako on ni nije kandidat. 

"Mi smo s njime razgovarali, a on će objasniti zašto nije bio spreman preuzeti i jaču utakmicu", rekao je Plenković. 

Hoće li popustiti mjere?

O cijepljenju "preko veze" rekao je kako je važno da se poštuje plan cijepljenja i da su županijski zavodi za javno zdravstvo odgovorni za to. 

"Najbitnije je zaštititi najugorženije i najizloženije", poručio je Plenković. 

Govorio je i o novom soju koronavirusa u Hrvatskoj te rekao kako je austrijski Tirol, u kojem je u porastu zaraza južnoafričkim sojem, tretiran kao zemlje iz kojih se u Hrvatsku ne može.

"Nastojat ćemo zaštititi Hrvatsku režimom na granici koji nam omogućuje da ne dođe u većoj mjeri do novih varijanti i novih sojeva. Bit ćemo oprezni, pratimo što se zbiva u drugim zemljama", rekao je.

Naglasio je i da su danas dobili bitne nove informacije koje upućuju na zaključak da će tijekom veljače i ožujka od Pfizera, Moderne i AstraZenece moći osigurati za hrvatske građane više od 600.000 doza, do 1. travnja.

Upitan o mogućem ublažavanju mjera 15. veljače rekao je: "Mislim da u ovim okolnostima treba nagraditi naše sugrađane koji su pokazali veliku dozu strpljenja i odgovornosti, koji su razumjeli da smo u okolnostima u kojima je trebalo uvesti restriktivne mjere. U ovom trenutku razmišljamo o nekoliko mogućih iskoraka koje ćemo predstaviti na sutrašnjoj sjednici Vlade."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene