Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrio planove Vlade

Bandić o brodogradilištima: "Da sam ja napravio nešto slično, bio bih na kandelaberu, tu na Jelačić placu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milan Bandić održao je konferenciju za novinare pod nazivom "Kad posao vode podobni, a ne sposobni: Tko se nije skrio, magarac je bio". Govorio je o stanju u brodogradnji i rekao da je Vlada već donijela odluku o stečaju brodogradilišta. Obrušio se na sve prethodne Vlade zbog propusta i rekao kako mu je žao premijera Plenkovića jer je naslijedio ovaj problem.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić smatra kako je do problema s brodogradilištima došlo jer su taj problem riješavali podobni, a ne sposobni, te je rekao da toga kod njega u Gradu Zagrebu nema.

Pročitajte i ovo Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati Porinuće broda u 3. maju - 1 Vrijedan 23,5 milijuna U 3. maju porinut 225 metara dugačak brod: "Opravdali smo međusobno povjerenje, stvaramo brodove za svjetsko tržište"

Obrušio se na sve prethodne Vlade zbog propusta s brodogradilištima i istaknuo SDP, IDS i HNS kao krivce. Objasnio je i naziv konferencije za novinare. "Četiri godine svi šute i zato naziv 'Tko se nije skrio, magarac je bio'", kaže. "Da smo stavili sposobne, a ne podobne, do problema s brodogradnjom ne bi došlo. Ja, da sam napravio pola onoga što su oni napravili, ja bih dobio 50 godina“, uvjeren je Bandić.

"Puzajući grijeh struktura"

Za problem s brodogradilištima krivi sve vlade i kaže da puzajući grijeh struktura traje dva desetljeća. "Sustav vladanja i sprege ljudi iz Rijeke i Istre, čitaj SDP-a, IDS-a s HDZ-om i HNS-om, uz tihu kohabitaciju IDS-a i SDP-a u Rijeci sa svim vladama koje su prohujale, od gospodina Manolića do gospodina Plenkovića.

Meni je u neku ruku žao Plenkovića, ni kriv ni dužan dobio na naplatu što su drugi radili, a onda i mi koji podupiremo tu vlast", rekao je Bandić.

"Crta je podvučena, ovo je drugi grijeh struktura kako je nadbiskup Bozanić nazvao privatizaciju. Taj puzajući grijeh u brodogradnji traje 28 godina. I tu se provodi tiha kapilarna okupacija hrvatskog brodogradilišta i korupcija", smatra Bandić.

Nije mu jasno kako se Državno odvjetništvo tek sad počelo baviti brodogradnjom. Od nadležnih institucija očekuje da postupaju u skladu sa zakonom.

"Da sam ja napravio nešto slično, bio bih na kandelaberu tu na Jelačić placu"

"Tri frtalja hrvatske brodogradnje je kraj, sada Vlada treba donijeti odluku što će s jednim frtaljem. Da sam ja gradonačelnik Hrvatske, to se ne bi dogodilo. To bi bilo kao da ja u Zagrebu otjeram Čistoću u stečaj i onda je prodam gospodinu Pripuzu", rekao je i nastavio:

"Mrtvaca se oživjeti ne može. Treći maj i Uljanik je tri frtalja mrtvac. Prohujalo s vihorom, popapala maca, ali gdje je politička odgovornost onih koji su donijeli odluke?" upitao se Bandić. "Da sam ja napravio nešto slično, bio bih na kandelaberu tu na Jelačić placu.

Po mojim informacijama, Vlada je već donijela odluku o stečaju. I meni je žao što ova Vlada to mora odlučiti jer prethodne Vlade nisu reagirale. Što prije stečaj i dubinsko snimanje i stečaj, što prije, jučer... Izgubili smo godinu dana", rekao je Bandić. 

 

 

 

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene