Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Osjećam.''

Zagrebačke srednjoškolce o osjećajima će educirati interaktivna videoinstalacija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Interaktivna videoinstalacija kojom se prenosi poruka osjećanja kao univerzalnog ljudskog iskustva bit će izložena u prostorijama zagrebačkih srednjih škola.

Povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja Gradski ured za zdravstvo Grada Zagreba u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar te 1. gimnazijom predstavio je projekt ''Osjećam.'' udruge BoliMe i održao panel-raspravu s temom važnosti mentalne higijene.

Pročitajte i ovo Provjereno: Muški krug - 4 Bude i suza Ovi muškarci sastaju se svaki tjedan - kako bi pričali o osjećajima: "Vidio sam toliko prihvaćanja u njihovim očima. Bilo je wow" Gabrijela Kišiček Navikli smo se nositi ih, no... Kako se bolje razumjeti pod maskama: Stručnjakinja upozorava na tri stvari koje će olakšati komunikaciju

Projekt ''Osjećam.'' program je mentalne higijene i emocionalnog opismenjavanja mladih. U sklopu projekta zagrebačkim srednjoškolcima predstavit će se važnost mentalnog zdravlja, uz podršku studenata edukatora. U prostorijama škola, koje će sudjelovati u projektu, postavit će se interaktivna videoinstalacija kojom se prenosi poruka osjećanja kao univerzalnog ljudskog iskustva.

Na jednak način na koji brinemo o tijelu, moramo brinuti i o umu. Srednjoškolci će moći razgovarati s edukatorima o važnosti izražavanja i prihvaćanja vlastitih emocija. Projekt započinje u 1. gimnaziji, a nastavit će se u Zrakoplovnoj školi, Medicinskoj školi i 5. gimnaziji. Cilj je projekta emocionalnu pismenost uvesti i u obrazovni program kako bi se naglasila važnost mentalnog zdravlja kao preduvjeta za nesmetano odrastanje, učenje i usavršavanje u svim drugim područjima.

Na panelu ''Važnost mentalne higijene'' sudionici su zaključili kako se mentalna higijena mora održavati svakodnevno kao i higijena tijela.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene