Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obnova sportskih objekata

Bandić povukao prijedlog o osnivanju "sportskog holdinga"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik povukao je prijedlog o osnivanju društva "Sportski objekti", takozvanog sportskog holdinga.

Na dnevnom redu je trebao biti Bandićev prijedlog o osnivanju društva "Sportski objekti" za obnovu dotrajalih sportskih objekata u Zagrebu, no na početku sjednice Predsjednik skupštine Andrija Mikulić objavio je kako je gradonačelnik taj prijedlog povukao. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oporba napustila dvoranu Nema kvoruma, odgođen nastavak sjednice Skupštine: "Zašto izvode ovaj teatar tri tjedna prije izbora" Slika nije dostupna ''Zagrebački U-Bahn'' Bandić na Skupštini otkrio nove planove: ''Zagrebački Manhattan nije stao. Sada je prioritet podzemna željeznica''

Gradonačelnik je tek kratko poručio kako "točka ne ide dok se ne usuglasimo s koalicijskim partnerima". 

"Sportski objekti ne idu, ja sam povukao dok se ne konzultiramo s koalicijskim partnerima. Ovo drugo sve ide, sve točke", izjavio je Bandić novinarima uoči sjednice Gradske skupštine.

Bandić je na konferenciji za novinare održanoj u ponedjeljak u povodu skupštinske sjednice rekao kako će još jednom s predsjednikom Gradske skupštine Andrijom Mikulićem (HDZ) razgovarati o osnivanju tzv. Sportskog holdinga i ako to zastupnici HDZ-a budu voljni podržati, onda će ići na današnju sjednicu Skupštine.

Poručio je da razmišlja o realizaciji projekta vrijednog milijardu i pol eura na Zagrebačkom velesajmu, najvećeg projekta u Hrvatskoj.

"S tim sam okupiran, hoćemo li obnoviti onu zahrđalu tribinu i tenis igralište na Šalati za tri mjeseca ili tri godine, nije mi svejedno, ali manje mi je bitno od ovoga. Znate o čemu razmišlja gradonačelnik - o državničkim projektima, o potezima za generacije, a ne za mandat", izjavio je Bandić u ponedjeljak.

Dvadeseta sjednica zagrebačke Gradske skupštine počela je jutros u Staroj gradskoj vijećnici "aktualnim satom" na kojem gradski zastupnici postavljaju pitanja Bandiću.

Na predloženom dnevnom redu je 48 točaka, među kojima i prijedlog gradonačelnika o sklapanju Sporazuma o suradnji na izgradnji postrojenja za obradu odvojeno prikupljenog biootpada.

U prijedlogu se navodi da će Grad Zagreb, Grad Novska i Zagrebački centar za gospodarenje otpadom d.o.o. sklopiti sporazum o suradnji na pripremi i izgradnji postrojenja za obradu odvojeno prikupljenog biootpada u Novskoj.

Na dnevnom redu je i prijedlog novčane pomoći hrvatskim braniteljima za Uskrs i Božić. Predlaže se da nezaposleni branitelji koji su korisnici prava na novčanu naknadu za nezaposlene branitelje ili na zajamčenu minimalnu naknadu, a imaju primanja manja od umirovljenika kojima se isplaćuju novčani dodaci zbog malih iznosa mirovine dobiju po 200 kuna za Uskrs i Božić. (Hina/D.I.)

 

 

 

Podsjetimo, Iz Grada su jučer komentirali navode da se planira osnovati takozvani Sportski Holding kojem će se u vlasništvo pripisati sportski objekti u Zagrebu kako bi se na njih podigla hipoteka za kredit za njihovu obnovu.

„Ja sam tata grada, dobri tata grada, gradonačelnik koji se bavi vizijom, a ne financijama. Nije grad pred kolapsom niti će ikada biti. Zadnji će grad Zagreb biti pred kolapsom, kad bude grad Zagreb pred kolapsom, onda će biti cijela Hrvatska pred kolapsom, a to zna i gospodin Plenković i gospodin gradonačelnik“, kazao je gradonačelnik Bandić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene