Obavijesti Video Pretražite Navigacija
raspisan natječaj

Most slobode u Zagrebu dobiva nove lampe: Zagrepčane će to koštati 21,8 milijun kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Manifestacija Ljeto na Savi, koju rijetko tko posjećuje, Zagrepčane je koštala 11 milijuna kuna. Nova rasvjeta na Mostu slobode koštat će ih dvostruko više.

Obnovljeni zagrebački Most slobode dobit će i novu rasvjetu. Grad Zagreb otvorio je natječaj za izvođenje radova javne i dekorativne rasvjete na mostu, a Zagrepčani će za to izdvojiti 17,5 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno 21,8 milijun kuna s PDV-om. Dobra vijest je odabrani izvršitelj neće moći tražiti povećanje cijene.

Pročitajte i ovo Beba - 3 Na snazi od sredine travnja Grad Zagreb diže naknadu za novorođenčad, bit će značajno viša Tomislav Tomašević Resnik prema hodogramu Zagreb će posuditi novac muzeju koji je pokrala računovotkinja, Tomašević prozvao: "Jesu li je uhitili?"

A u cijenu su uključene javna i dekorativna rasvjeta koja će obasjati sve, od ceste do rukohvata. Sa starih stupova uklonit će se stara rasvjeta i zamijeniti LED-icama, a dekorativna rasvjeta bit će potpuno nova te će imati i sustav za kontrolu.

"Planirani zahvat na instalaciji javne i dekorativne rasvjete mosta predviđa pozicioniranje novih svjetiljki na konstrukciji samoga mosta, na dijelu nadvožnjaka te na stupovima javne rasvjete. Javna rasvjeta glavne prometnice i dijela prilaznog nadvožnjaka ostvariti će se koristeći postojeće rasvjetne stupove visina 10m, 13m, 20m i 34m, sa kojih će se ukloniti postojeće zastarjele svjetiljke i reflektorite postaviti nova rasvjeta sa LED izvorom svjetlosti. U sklopu radova predviđeno je i postavljanje nove instalacije dekorativne rasvjete mosta (kao i pripadajućeg sustava za kontrolu iste) kojom će se osvijetliti nosive grede, rukohvati i pješački putevi, luk mosta i nosivi stupovi istog, kao i dijelovi stupova javne rasvjete visine 34m.

Izvršitelj može obići i detaljno pregledati lokacije. Neovisno o tome je li ponuditelj obišao lokaciju budućih objekata, Naručitelj će smatrati da je ponuditelj obišao i detaljno pregledao lokaciju (zonu obuhvata) i pripadajuće područje te je dobro upoznat sa svim uvjetima, faktorima i resursima u odnosu i u svezi s lokacijom ili onim koji mogu utjecati na izvršenje radova, te da je na temelju navedenog podnio svoju ponudu. Stoga, odabrani ponuditelj nema pravo zahtijevati povećanje cijene ili drugu naknadu, pozivajući se da u vrijeme davanja ponude nije bio upoznat s okolnostima vezanim uz lokaciju postojećih objekata", piše u tekstu nabave.

Inače, rasvjeta Mosta slobode Zagrepčane će stajati dvostruko više od manifestacije Ljeto na Savi koju su platili 11 milijuna kuna, ali malo tko je posjećuje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene