Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Olujno nevrijeme praćeno jakim vjetrom, kišom i tučom zahvatilo je sjever Hrvatske. Najteže je stradao Klenovnik kod Varaždina gdje je pijavica nosila sve pred sobom i gdje su dvije obitelji ostale bez krova nad glavom.

Oštećeno je desetak kuća i gospodarskih objekata na području Huma na Sutli. 

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Stablo na Srednjacima - 1 Posljedica nevremena Ostalo zaboravljeno: Stanari se boje da bi stablo na Srednjacima svakog trena moglo pasti na stazu ili parkiralište

Snažan vjetar oštetio je i električne vodove na području Tuheljskih Toplica pa su mještani tijekom noći ostali bez struje.

Brojne kuće i gospodarske zgrade bez krovova, srušena stabla na prometnicama i pokidani vodovi niskonaponske električne mreže na području općine Sveti Ivan Žabno u okolici Križevaca, posljedice su olujnog nevremena koje je prošle noći pogodilo i ovaj kraj.

Zaposlenici HEP-a žurno popravljaju pokidane žice, kako bi više naselja u okolici Svetog Ivana Žabna dobilo danas struju. Načelnik općine Sveti Ivan Žabno Vladimir Oguman pozvao je 
stanovnike da što prije prijave štete na kućama i gospodarskim zgradama, a najugroženijima će se odmah pomoći u građevinskom materijalu.

>> Video: Pijavica poharala okolicu Rijeke

>> Varaždin: Štete od nevremena u lipnju 151 milijun kuna

Koprivničko-križevačkoj županiji je predloženo da u općini Sveti Ivan Žabno proglasi stanje elementarne nepogode.

Tijekom nevremena koje je sinoć pogodilo Zagreb u padu stabla oštećen je autobus na Sljemenskoj cesti, no pri tom nitko nije ozlijeđen, a u Državni centar 112 Zagreb tijekom cijele večeri dolazile su dojave građana o padu stabala na području Zeline, Dugog Sela i Vrbovca, te o nastalim štetama.
Glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić rekao je kako je na Sljemenskoj cesti uslijed nevremena stablo palo na autobus koji je vozio na liniji Mihaljevac-Tomislavov dom, ali na sreću nitko od putnika ni vozač nije ozlijeđen.

Na Sljemenskoj cesti ima još srušenih stabala, a ZET-ove ekipe su na terenu i uklanjaju stabla, granje i kamenje s ceste.

Zbog srušenih stabala u Islandskoj ulici onemogućeno je pak redovito prometovanje autobusa za Sloboštinu, a snažna kiša utjecala je i na tramvajski promet, doznaje se od glasnogovornika ZET-a. Kratkotrajni zastoji tramvaja zabilježeni u Zvonimirovoj ulici kod Heinzelove, te u Ulici grada Vukovara, izvijestio je glasnogovornik ZET-a Jurić.

U Državnom centru 112 Zagreb doznaje se da su najviše poziva dobili s područja Zeline, Dugog Sela i Vrbovca, a dojave su uglavnom stizale o srušenim stablima preko ceste, kuća i električnih vodova.

DUZS: Nevrijeme pogodilo šest županija 

Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Damir Trut izvijestio je kako je nevrijeme jučer pogodilo šest hrvatskih županija te da su štete zabilježene u Primorsko-goranskoj, Krapinsko-zagorskoj i Zagrebačkoj županiji te Gradu Zagrebu.
'U svim pogođenim županijama štete su nastale zbog olujnoga vjetra koji je rušio drveće i oštećivao krovove kuća', rekao je Trut napomenuvši kako su oštećena 22 objekta.

Podsjetivši kako je u Primorsko-goranskoj županiji, u mjestima Lisac i Lipa u općini Klana pijavica oštetila 15 objekata i srušila više stabala naveo je također kako je u Humu na Sutli u Krapinsko-zagorskoj županiji oštećen krov jedne kuće, a u mjestu Mače, zbog udara groma izbio požar u na jednoj štali.

Dodao je i kako je u Zagrebačkoj županiji na području Zeline, u mjestima Sv. Ivan Zelina, Bukovec zelinski i Gradečki Pavlovec oštećeno 5 krovova kuća.

Po Trutovim riječima u svim županijama bilo je potrebno intervenirati na osposobljavanju prometnica s kojih je uklanjano srušeno drveće, koje je na Sljemenskoj cesti oštetilo ZET-ov autobus, a nekoliko vozila u Zagrebu.

Napomenuo je također kako je drveće palo na prometnice i električne vodove u Primorsko-goranskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji. 

'Zato su bile potrebne intervencije Dobrovoljnih vatrogasnih društava i djelatnika županijskih cesta,' rekao je i podsjetio kako je zbog uklanjanja polomljene prometne signalizacije cesta A 4, kod čvora Sveta Helena, bila zatvorena od 23,48 do 02,28 sati.

HEP: sinoć zbog nevremena nestanak struje na bjelovarskom i križevačkom području 

Olujno nevrijeme zahvatilo je dijelove distribucijskog područja Elektre Bjelovar uslijed čega je sinoć nakon 22,30 sati došlo do ispada jedanaest 10 kV dalekovoda, od toga osam na području Bjelovara i tri na području Križevaca, priopćila je danas Hrvatska elektoprivreda.

Zbog prorade zaštite došlo je i do ispada 110 kV transformatora u TS 110/35/10 kV Križevci te je cijeli Pogon Križevci ostao bez električne energije u trajanju od 40-ak minuta.

Zbog jučerašnjeg nevremena bez električne energije ostalo je oko 10 tisuća potrošača .

Trenutno su na terenu sve raspoložive ekipe Elektre Bjelovar koje rade na otkrivanju i otklanjanju kvarova, te se tijekom prijepodneva očekuje da će većina potrošača dobiti električnu energiju. Uspostava normalnog pogonskog stanje očekuje se do kraja dana, stoji u priopćenju iz HEP-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene