Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U središtu Zagreba

Wycliffe Kipkorir Biwott pobjednik je 25. Zagrebačkog maratona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Središte Zagreba u nedjelju ujutro je postala prava trkaća staza. 25. Zagrebački maraton okupio je oko 10 tisuća trkača iz svih dijelova svijeta. Trčao se polumaraton, maraton i utrka na 5 kilometara.

Kenijac Biwott (2:14,23) i Kenijka Barsosio (2:33,46) pobjednici su 25. Zagrebačkog maratona čiji su start i cilj bili na Trgu bana Jelačića. Kenijka, osim što je pobijedila, istrčala je i novi rekord staze.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U nedjelju Zbog Zagrebačkog maratona blokada prometa u gradu, doznajte koje će ulice biti zatvorene Slika nije dostupna Posebno iskustvo Kako je ovom Slavoncu sirova hrana promijenila život

Najbolja od hrvatskih maratonki bila je Bojana Bjeljac koja je u cilj došla šesta, u vremenu 2:40,51 što je četvrti rezultat svih vremena u Hrvatskoj. Svoj najbolji rezultat poboljšala je za nevjerojatnih osam minuta. Druga je bila Matea Matošević, sudionica olimpijskog maratona u Riju, dok je Marija Vrajić, još jedna sudionica olimpijskog maratona u Riju, odustala.

U muškoj konkurenciji prvak Hrvatske u maratonu postao je Robert Radojković (2:31,16) koji je u cilj ušao kao peti.

"Ispred mene bila su četvorica trkača iz Afrike i protiv njih se jednostavno ne može", istaknuo je Radojković.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene