Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sprječavanje devastacije

WWF O SPAŠAVANJU PLITVIČKIH JEZERA 'Stojimo na raspolaganju, ali djelovati treba odmah'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF (World Wide Fund for Nature) ponudila je svoju pomoć i pozvala nadležna tijela u Hrvatskoj na suradnju u očuvanju Nacionalnog parka Plitvička jezera.

WWF ističe kako bi se temeljem UNESCO-va prijedloga institucije trebale čim prije usuglasiti oko te hrvatske i svjetske prirodne baštine i donijeti paket mjera kojim bi se spriječila devastacija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dobrović smiruje situaciju: "UNESCO ove godine neće Plitvice staviti na popis ugroženih područja" Slika nije dostupna Ozbiljno upozorenje Plitvička jezera mogla bi biti izbrisana s liste UNESCO-a

"U želji za što bržim i konkretnijim djelovanjem na spašavanju naše najvrjednije prirodne baštine - NP Plitvička jezera, WWF stoji na raspolaganju sa svojim stručnim kapacitetima. Pozivamo vas na žurne korake koje je potrebno provesti odmah", poručuje u pismu direktor WWF Adria Martin Šolar.

Nažalost, opseg i način razvoja turizma te prevelik broj posjetitelja i nedostatak plana upravljanja posjetiteljima predstavlja opasnost za Plitvička jezera, pa bi se u društvu ugroženih moglo uskoro naći to jedino područje u Hrvatskoj upisano na listu UNESCO-ve svjetske prirodne baštine.

"Pozivamo Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja na hitnu suradnju s Ministarstvom zaštite okoliša i prirode kako bi u najkraćem roku dogovorili provedbu preporučenih mjera odnosno zahtjeva koji će se usvojiti na sljedećem zasjedanju UNESCO-va odbora", ističe Šolar. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene