Obavijesti Video Pretražite Navigacija
jedini cilj pronalazak zločinaca

Penava se sastao s Plenkovićem: "Ovo nije udar na premijera"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava bio je u Vladi na razgovoru s premijerom Andrejem Plenkovićem. ''Ovo nije prosvjed protiv premijera'', rekao je Penava nakon sastanka.

"Došao sam na razgovor s premijerom Plenkovićem vezano za problematiku koja je aktualna u medijima. Razgovarali smo o problematici svatko iz svog kuta. Naravno da ima tu istine na obje strane, naravno da je tema prebitna i preosjetljiva. Naravno da ima pokušaja svih mogućih aktera koji pokušavaju iskoristiti temu na ovaj ili onaj način, ponižavajući žrtvu po tko zna koji put. I to je bila tema ovog sastanka, gdje sam ja došao i kao član HDZ-a i gradonačelnik Vukovara predsjedniku HDZ-a i Vlade pokušavajući iskomunicirati poruku premijeru - ovo nije prosvjed protiv HDZ-a, protiv premijera Andreja Plenkovića, njemu je jedino cilj pronalazak zločinaca odgovornih za egzekuciju u gradu Vukovaru i širom RH. Svako iskorištavanje ove prigode za svoje ciljeve vrlo je degutantno i na neki način predstavlja ponovno pucanj i na Vukovar i na žrtve", rekao je Penava, prenosi N1.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković Snimke koje niste vidjeli Specijal Provjerenog: Ovo je povijest odnosa Plenkovića i Milanovića Andrej Plenković Poruka iz Bruxellesa Plenović oštro o izjavi Penave: "On nema nikakvo pravo privatizirati Vukovar"

"Premijer Plenković je za mene dosad najbolji premijer i ima najbolju Vladu. Jesam li ja njega uspio uvjeriti u to da ovo nije kontra njega, to je manje važno. Važno je da ima širinu i mislim da je shvatio kontekst priče", rekao je Ivan Penava i dodao: "Ovo nije udar na premijera i Vladu, pa to je moja Vlada, moj premijer i na kraju krajeva premijer svih nas."

Istaknuo je da je koincidencija da se prosvjed događa isti dan kad i Sportske igre HVIDRA-e.

Premijer Andrej Plenković rekao je jučer u Puli da gradonačelnik Vukovara Ivan Penava prosvjedom samo daje povod onima koji žele rušiti njegovu Vladu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene