Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SUFINACIRANJE KUPNJE KUĆA

Vrijedna akcija na istoku Hrvatske: Za četrdeset mladih obitelji u Vukovaru i okolici predstojeći bi blagdani mogli biti možda i najbolji dosad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prazne kuće sve su učestalija pojava Vukovara i okolice. Kako bi tome stala na kraj, Vukovarsko-srijemska županija odlučila je sufinancirati 40 mladih obitelji pri kupnji kuće ili stana.

Jelena Savičić i njezina obitelj više neće morati živjeti kao podstanari. Nakon šest godina podstanarstva, za 30 tisuća eura kupili su kuću u Borovu selu. Oni su među 40 mladih obitelji kojima je pomogla Vukovarsko-srijemska županija.

Pročitajte i ovo Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati Sandra Benčić Priuštivi najam Hrvati odgađaju zasnivanje obitelji jer nemaju gdje živjeti: Evo kako će to riješiti oporbenjaci ako dođu na vlast

"Baš smo sretni zbog toga, tako da žurimo, snalazimo se da što prije završimo sve radove kako bismo se uselili i proslavili praznike u svom domu", rekla je Savičić.

O tomu su do sada mogli smo sanjati, a za ispunjenje snova zaslužna je Županija. Naime, kako bi se zaustavilo izumiranje sela, potpore za mlade na selu iznose 35 tisuća, a za mlade u Vukovaru 25 tisuća kuna. Za pomoć pri stambenom zbrinjavanju mladih iz proračuna je izdvojeno milijun i 150 tisuća kuna.

"Moram reći da smo mi prvotno krenuli s 800 tisuća. Kako je bio veliki interes, povećali smo u drugom krugu za 200 tisuća, a u zadnjem za 150 tisuća", rekao je Kruno Šarić, pročelnik županijskog Upravnoga odjela za sport, mlade i demografiju.

Vukovar je za vrijeme Domovinskog rata imao 45 tisuća stanovnika, a danas s prigradskim naseljima broji svega 20 tisuća. Kako bi se demografska slika što prije popravila i mladi ostali u rodnom kraju, iz Županije najavljuju nove projekte.

"Planiramo ubaciti B program, a to bi bilo financiranje adaptacije, odnosno građevinskog materijala i sličnih potreba koji su potrebni pri izgradnji nekretnine", rekao je Šarić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene