Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svečan dan

Ministar obrane ispunio je svoje obećanje Vukovaru s prošlogodišnje sjednice Vlade u tom gradu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sjednici Vlade održanoj u Vukovaru prije godinu dana, Vukovarcima su obećana brda i doline. Malo se toga ostvarilo.

Među prvima svoje je obećanje realizirao ministar obrane Damir Krstičević. U Vukovar je vratio vojsku. Nova, moderno opremljena vojarna otvorena je u sklopu obilježavanja Dana Vukovarsko-srijemske županije.

Pročitajte i ovo Crkva - 1 Incident u Stobreču Vjernik ispričao što se dogodilo kad je Krstičević došao na oltar crkve: "Ljudi su došli čuti riječ Gospodnju, a ne političara" Damir Krstičević, bivši ministar obrane Nevjerojatno Svećenik vjernicima rekao da glasaju po savjesti, ali za oltar pozvao Krstičevića

Zadovoljstvo nije skrivala ni vrhovna vojna zapovjednica. "Ponosna sam što sam dočekala ovaj dan da kao vrhovna zapovjednica postrojim Hrvatsku vojsku u hrvatskom Vukovaru", poručila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

U novu, moderno opremljenu vojarnu iz Vinkovaca se preselila Inženjerska satnija Hrvatske kopnene vojske. U novu je vojarnu uloženo 16 i pol mijuna kuna.

"Hrvatski vojnik on je pobjednik i kao što znate radimo sustavno na poboljšanju uvjeta života i rada naših vojnika. Znate da je proračun i prošle godine bio veći, a u prijekciji proračuna i za ovu godinu je veći", kaže ministar obrane.

Nova vojarna nosi ime legendarne 204. vukovarske brigade. Na otvorenju obitelji poginulih ratnih zapovjednika i preživjeli ratni zapovjednici. "1991., u ovo vrijeme smo još uvijek određene ove položaje držali i ugrožavali vojarnu, ali nismo je uspjeli osvojiti, ali napokon smo tu", prisjetio se Branko Borković, ratni zapovjednik 204. vukovarske brigade.

Vraćanje vojske u Vukovar više je od simboličnog čina. Vukovarci se nadaju da će se mladi vojnici s obiteljima trajno nastaniti u Vukovaru. "Djelom, a ne riječima. Mislim da upravo danas svjedočimo tome da se na grad Vukovar misli, da se u pravcu njegova razvoja čini što se može", poručuje vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

U tužnom studenom, za Vukovar je u petak bio svečan dan.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene