Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uživancija na plažama

Ljeto nam se vratilo: Temperature prelaze 30 stupnjeva, a more je taman za kupanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrućine su zahvatile cijelu zemlju. Temperature se u pojedinim mjestima penju iznad 30 stupnjeva.

U nedjelju je u 15 sati pojedinim gradovima u Hrvatskoj izmjereno iznad 30 stupnjeva. U Pločama je 33,3 stupnja, 30,2 u Senju, Splitu 31, Šibeniku 32,3 stupnja. Lastovo mjeri 30,4 stupnja, a Rab 32,1.

Rashladiti se može u moru. Temperature mjerene u 15 sati pokazuju da je more 23 stupnja na Rabu, a 22 u Crikvenici i Mljetu, stoji na stranici DHMZ-a.

U cijelu nedjelju će prevladavati sunčano te vrlo toplo i vruće. Vjetar na kopnu većinom slab, duž obale jugozapadnjak i sjeverozapadnjak.

Pročitajte i ovo Toplinski val, Australija (Foto: Screenshot Bureau of Meteorology) Bit će još toplije Toplinski val u Australiji: Od vrućina se tope ceste, oboreni svi rekordi

Pročitajte i ovo Klimatske promjene i poljoprivreda (Foto: Dnevnik.hr) KLIMATSKE PROMJENE Prijeti li nam veliko poskupljenje hrane? "Živimo s lažnom idejom da su resursi neograničeni, a to jednostavno nije istina"

Slično i u ponedjeljak - pretežno sunčano i vruće. Na sjevernom Jadranu i u zapadnim kopnenim predjelima povremeno umjerena naoblaka, a poneki lokalni pljusak moguć je poslijepodne u unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar uglavnom slab. Najniža jutarnja temperatura na kopnu od 15 do 20, na Jadranu od 19 do 23, a najviša dnevna između 28 i 33 °C.

Aktualno Tko to mene geda? Morski pas snimljen uz obalu Makarske: Stručnjak objašnjava o kojoj je vrsti riječ i je li potreban oprez Morski pas snimljen kod Makarske (Foto: Cro2go Facebook) Morski pas snimljen kod Makarske (Foto: Cro2go Facebook) Foto: Cro2go Facebook +0 Morski pas snimljen kod Makarske (Foto: Cro2go Facebook) Hrvatska Tko to mene geda? Morski pas snimljen uz obalu Makarske: Stručnjak objašnjava o kojoj je vrsti riječ i je li potreban oprez 1/2 >>

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene