Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijeme i dalje nije stabilno

Spremite se na sve: Iako se očekivao sunčan i vruć vikend, u ovim dijelovima Hrvatske bi ipak moglo biti kiše

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrijeme i dalje nije stabilno pa će i u četvrtak ponajprije u kopnenom dijelu zemlje biti mogući lokalni pljuskovi. Ono što je novo, u odnosu na srijedu, je to da se čini kako će se za vikend ipak formirati jedna ciklona nad Italijom i sjevernim Jadranom te da bi s njom i kod nas sa subote na nedjelju moglo biti kiše.

Jutro će biti sunčano i ugodno toplo. Uz 15-ak do 19 stupnjeva u unutrašnjosti te 20-ak do 23 na obali i otocima. Bez značajnijeg vjetra, mirno, idealno za početak dana. Na kontinentu rano mjestimična magla, a prema istoku zemlje možda i pokoji pljusak.

Pročitajte i ovo Promjenjivo oblačno vrijeme Mogući i pljuskovi Promijenjivo vrijeme diljem Hrvatske: Stabilizacija se očekuje u drugoj polovici tjedna Promjenjivo oblačno vrijeme Od utorka nove oborine Nastavlja se prevrtljivo vrijeme: U nekim krajevima se za vikend očekuje i snijeg

Danju će se atmosfera malo uzburkati u središnjoj Hrvatskoj. Iako će i dalje prevladavati sunčano, ne možemo isključiti mogućnost i za pokoji poslijepodnevni pljusak. Temperatura će porasti preko 30 stupnjeva.

Malo veće šanse za pljuskove su na istoku zemlje. No, i ovdje će većim dijelom dana prevladavati vedro vrijeme. Tek uz dnevni razvoj oblaka može pasti pljusak. Uglavnom bez vjetra i uz 30ak stupnjeva, u hladu.

Pljuska može biti i u gorju, dok će na sjevernom Jadranu prevladavati sunčano i suho. Od sredine dana puhat će vjetar s mora, uobičajena dnevna cirkulacija. Dobro će i doći s obzirom na to da će temperatura dosegnuti 30 stupnjeva. Tek malo svježije očekuje se u gorju, na visini oko 26, 27.

U Dalmaciji će i u četvrtak prevladavati sunčano. Poslijepodne uz vjetar s mora, zapadnjak i jugozapadnjak, dok će temperatura biti oko 30 do 32 stupnja.

Temperatura mora bit će uglavnom između 22 i 26, a UV indeks će u većem dijelu zemlje biti vrlo visok, u Slavoniji gdje će u prosjeku biti malo više oblaka, UV indeks bit će visok.

Na kopnu će u petak biti većinom sunčano i vruće, rijetko uz lokalni pljusak. U subotu nešto promjenjivije, tu i tamo malo kiše i naoblačenje prema kraju dana s kojim se za sad navečer i u noći očekuje glavnina oborine koje bi potom bilo i u nedjelju. U nedjelju će s kišom i osvježiti, no u novom tjednu nas ponovno očekuje sunce i vrućina.

Na Jadranu bi ovo pogoršanje moglo biti brzopotezno, koja kap kiše ili pljusak na sjevernom dijelu tijekom subote, glavnina u noći na nedjelju kad bi moglo biti neverina, i onda još malo kiše u nedjelju, no ovaj put većinom južnije, u Dalmaciji. No, bit će i sunca i bit će toplo.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene