Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optuženici nisu došli na sud

Vrhovni sud raspravlja o žalbama u slučaju Planinska, USKOK tvrdi da su kazne Sanaderu i ostalima preblage

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud iduća tri dana raspravljat će o žalbama na presudu u slučaju Planinska.

Ivo Sanader prije dvije godine nepravomoćno je osuđen na četiri i pol godine zatvora, dok su suoptuženici Stjepan Fiolić i Mladen Mlinarović osuđeni svaki na po godinu dana zatvora, s tim da je ta kazna zamijenjena radom za opće dobro.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Trebalo bi doraditi zakon" Izlaze li mnogi okrivljenici iz poznatih korupcijskih afera s preblagim kaznama? Slika nije dostupna Presuda za Planinsku Bivši premijer tvrdi da se postupak protiv njega temelji na lažnim dokazima

Optuženici nisu došli na sud, njihove žalbe i žalba USKOK-a obrazlagat će se sutra, a sudac izvjestitelj iznosi tijek postupka, među ostalim i detalje iz optužnice.

„Prvooptuženi Ivo Sanader kao službena osoba iskoristio svoj položaj ili ovlasti pa je time sebi ili drugoj osobi pribavio korist i drugom prouzročio štetu“, kazao je sudac izvjestitelj Žarko Dundović.

Odvjetnik Ive Sanadera Čedo Prodanović poručio je kako je obrana ukazivala na Čobankovića kao spornog svjedoka.

„Čitao je unaprijed pripremljene odgovore iz svoje bilježnice“, kaže Prodanović.

Tamara Laptoš, zamjenica Glavnog državnog odvjetnika, smatra da se u ovom slučaju radi o „jednom najtežem obliku političke korupcije“ te tvrdi da se USKOK žalio zbog preblagih kazni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene