Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PEĐA GRBIN

SDP pokreće postupak protiv Tomislava Sauche

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedništvo SDP-a zaključilo je da opozicija mora zajednički nastupiti na lokalnim izborima u Zagrebu, ali još nema odluke o tome hoće li podržati Anku Mrak Taritaš. Također su pokrenuli postupak protiv Tomislava Sauche.

Predsjedništvo SDP-a je donijelo odluku o pokretanju postupka protiv Tomislava Sauche, no on se neće odvijati dok Saucha ne izađe iz pritvora, rekao je novinarima Peđa Grbin nakon sjednice Predsjedništva.

Pročitajte i ovo Predsjednik SDP-a Peđa Grbin predstavljanje u zagrebu "Kada dobijemo povjerenje građana, Hrvatska više neće biti ista": Koalicija Rijeke pravde predstavila svoj program Peđa Grbin lider bez karizme Tko je Peđa Grbin? SDP-ov "Veli Jože" ispričavao se zbog pjevanja Thompsona i vožnje, a suprugu je branio od skandala

"Nadamo se da će izaći što prije, nakon čega ćemo mu dati mogućnost da se očituje. Stranački postupak predviđa sankcioniranje članova koji su se ogriješili o Statut SDP-a ili su naštetili stranci. Postupak može rezultirati opomenom, suspenzijom ili isključenjem", rekao je Grbin.

Predsjedništvo stranke je zaključilo i da će se obaviti razgovori unutar stranke, ali i s koalicijskim partnerima nakon čega će donijeti odluku o kandidatu kojeg će podržati na lokalnim izborima za Grad Zagreb. 

"Za bilo kakve promjene u Zagrebu potreban je zajednički nastup čitave oporbe. Razgovarat ćemo s koalicijskim partnerima i unutar stranke, a na temelju toga će gradska organizacija SDP-a donijeti odluku. Siguran sam da ćemo se dogovoriti s koalicijskim partnerima", rekao je Grbin, dodajući da je oporba mora ići sa zajedničkim kandidatom da bi se izbjeglo rasipanje glasova. Vjeruje da će takav nastup dovesti do promjena u Zagrebu. 

Na pitanje hoće li SDP podržati HNS-ovu kandidatkinju Anku Mrak Taritaš, Grbin je rekao da su otvoreni za sve mogućnosti. "Međutim, odluku o tome hoće li to biti član SDP-a ili nekog drugog koalicijskog partnera, još nismo donijeli. Donijet ćemo je nakon konzultacija, sve su opcije otvorene", ponovio je Grbin. 

Najavio je i da će SDP, bude li Pavo Barišić za šest mjeseci i dalje ministar, opet tražiti njegovu smjenu. "Činjenica je da je ministar znanosti i obrazovanja preživio glasovanje u Saboru, ali njegova reputacija nije opstala. Svi danas u Hrvatskoj znaju da je on plagijator, da je muljao s fondovima", pručio je Grbin. 

Uputio je i poruku Predsjednici Republike, Vladi i Ministarstvu obrane da ne puštaju u javnost informacije o slanju hrvatskih vojnika na granicu s Rusijom, jer odluku o tome može donijeti samo Hrvatski sabor. "Pozivam ih da je puštaju takve informacije u javnost, ne plaše hrvatske građane i ne dovode u pitanje sigurnost Republike Hrvatske", poručio je Grbin.

Barbara Štrbac, reporterka Nove TV koja prati razvoj događaja pred sjedištem SDP-a, kaže da se sve glasnije može čuti da bi SDP mogao podržati upravo HNS-ovu Anku Mrak Taritaš.

"Nisu to eksplicitno kazali, no i jučer i danas ponavljaju kako Zagrebu trebaju promjene i kako samo ujedinjena oporba može donijeti promjene u Zagrebu, da može ići protiv trenutačnog gradonačelnika Milana Bandića", kaže Štrbac, dodajući da dio ljudi u stranci smatra da SDP, kao druga stranka u Hrvatskoj, mora imati svog kandidata, pa se oko toga još uvijek vode pregovori. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene