Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prognoza Ane Bago Tomac

KADA IĆI NA GODIŠNJI? Doznajte kakvo nas vrijeme očekuje ovo ljeto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vremensku prognozu za ljeto donosi meteorologinja Dnevnika Nove TV Ana Bago Tomac.

Jučer je počelo ljeto, a sigurno se pitate i što nas očekuje, odnosno kakvo će nam biti vrijeme i ako već niste odlučili - kada ići na godišnji odmor?

Pročitajte i ovo Nikola Vikić - Topić - 1 LOŠE VRIJEME NIJE ALIBI Građansku dužnost želite obaviti bez kišobrana? Evo kada je najpovoljnije za otići na birališta Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje

Sezonska prognoza temperature govori nam da će cijelo ljeto biti toplije od prosjeka i to za barem 1 Celzijev stupanj. Gledano po mjesecima gotovo je isto - sva tri mjeseca pojedinačno bit će toplija od prosjeka, a osobito vruće bit će u istočnom dijelu zemlje

Prognoza oborine, odnosno kiše ostaje unutar višegodišnjeg prosjeka, a nešto sušniji dio bit će gorska Hrvatska te jug zemlje - što je zapravo i uobičajeno. 

Obzirom da je danas još jedan blagdan koji su mnogi spojiti i dobili barem neki mali godišnji - vratimo se na klasičnu prognozu koja je i daleko pouzdanija i izrađuje se na drugačiji način od sezonske:

Od srijede pa do kraja tjedna u unutrašnjosti vruće i sunčano, ali krajem tjedna bit će i pljuskova, u nedjelju i ozbiljnije kiše uz koju će malo i zahladnjeti.

Na moru pravo ljetno, vruće vrijeme. Osim visokih temperatura tijekom dana, vrlo tople će biti i noći i to cijeli ovaj tjedan pa će jedino osvježenje biti kupanje u moru.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene