Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Proljeće nam stiže ranije: Zimske jakne neko vrijeme vam neće trebati, do kraja tjedna će više sličiti kraju travnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za sad znajte da vam zimske jakne neko vrijeme neće trebati, osim noću i rano ujutro, a ni kišobrani sve do utorka.

Idućih dana temperatura će biti iznad uobičajenih vrijednosti za početak ožujka. Za sad je to otprilike dva do pet stupnjeva više, no moguće je da druga polovica tjedna ponovno donese vrijeme primjerenije kraju travnja.

Pročitajte i ovo Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba Ilustracija Vremenska prognoza Meteorolog Ivan Čačić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje početkom Velikog tjedna

Sunce i previsoka temperatura samo mogu ubrzati proces. U polju smo povišenog tlaka koje će slabjeti pred novim frontalnim sustavom koji će nam prolazno pogoršanje vremena donijeti u utorak.

Nedjeljno jutro, u većini zemlje sunčano, jedino u središnjim i istočnim krajevima može biti umjerene ili povećane naoblake. Bez kiše, bez vjetra, gotovo posvuda, tek u Dalmaciji i to uglavnom južnije još će biti malo bure.

Temperatura, od nule do pet, u gorju možda i koji stupanj ispod ništice, dok se na Jadranu očekuje većinom između 7 i 12 stupnjeva. Hladnije na sjevernom nego na južnom dijelu i otocima.

Poslijepodne će većinom biti sunčano i razmjerno toplo. Neobično za doba godine, ali ne i nemoguće, uz temperaturu uglavnom između 16 i proljetnih 18 stupnjeva. Zapuhat će jugozapadnjak.

Ne mnogo drugačije ni u Slavoniji i Baranji. Pretežno sunčano, tek na krajnjem istoku povremeno će tijekom dana biti malo više oblaka. Prema večeri zapuhat će umjeren južni i jugozapadni vjetar. Temperatura, ovdje oko 15 stupnjeva.

Većinom sunčano i u gorju i na sjevernom Jadranu. Uz jugozapadnjak od sredine dana temperatura će rasti i dosegnuti najmanje 13, 14, no lako moguće i 16, 17 stupnjeva.

Slično i u Dalmaciji gdje očekujemo i najviše sunca. Pravo proljeće. Sredinom dana i poslijepodne na moru će puhati zapadnjak i sjeverozapadnjak, a temperatura će biti uglavnom između 15 i 18 stupnjeva.

Što se tiče idućeg tjedna, u ponedjeljak će zapuhati jak jugozapadnjak pa će biti i prilično vjetrovito, ali isto sunčano i toplo. U utorak nam slijedi prolazno jače naoblačenje s kišom te osjetno osvježenje. A onda u srijedu opet stabilnije, sunčanije i danju toplije.

I na Jadranu će u ponedjeljak biti sunčano i toplo, samo uz jako i olujno jugo. U utorak promjenjivije s kišom i pljuskovima, čak i grmljavinom. A u srijedu potom opet sunce.

Jedino utorak izgleda kišovito od svih dana u idućem tjednu. I to kišovito, bit će prolazno. A temperatura će gotovo svaki dan biti barem 2 do 5 ili 6 stupnjeva iznad prosjeka za prvu dekadu ožujka.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene