Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zimski tjedan

Prevrtljiva veljača za ovaj tjedan ima posebno hladne planove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južina kao južina, uvijek barem malo smanta i one najčvršće. Najavljuje nam promjenu vremena pa ako se niste osjećali najbolje, to može biti razlog.

Ponedjeljak će obilježiti kiša, a uz zahlađenje u kopnenom dijelu zemlje prolazno i susnježica. U gorju će uglavnom biti snijega. Jugo će okrenuti na sjeverozapadnjak i buru, tako da će ovu kišnu epizodu vrlo brzo zamijeniti stabilnije, ali i hladnije zimsko vrijeme.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Prevrtljiva veljača karakteristika je čestih brzo premiještajućih ciklona koje s prednje strane dovlače topliji, vlažniji, sredozemni zrak, a onda prolaskom, na svom repu ostave prostor hladnijoj kontinentalnoj zračnoj masi. Tako će nam i premještanje ovog poremećaja donijeti svježije vrijeme.

Ponedjeljak ujutro u većini zemlje bit će pretežno oblačan, povremeno s kišom, u kopnenom dijelu prolazno i susnježicom. Na Jadranu lokalno oborine mogu biti obilnije. Zapuhat će umjeren sjeverac, a jako i olujno jugo na sjevernom dijelu već će tad okrenuti na sjeverozapadnjak i buru. U Dalmaciji će i dalje puhati južina. Najhladnije će biti u zapadnim krajevima, gdje će se temperatura spustiti na 3 ili 4 stupnja. Toplije će vrijeme biti u gorju i u Slavoniji, oko 7 ili 8, dok se na Jadranu očekuje većinom između 10 i 14 stupnjeva.

Temperatura danju neće previše porasti, svega do 6 ili 7 stupnjeva. Prevladavat će oblačno, a glavnina oborine u središnjim krajevima proći će do sredine dana.

U Slavoniji će poslijepodne biti i hladnije nego ujutro. Uz oblačno te povremeno vjetrovito i kišovito vrijeme očekuje se od 5 do 7 stupnjeva. Prolazno i ovdje može biti susnježice.

U gorskoj Hrvatskoj kiša će isto prelaziti u susnježicu, ali i snijeg, te će također tijekom dana biti sve hladnije. Oborine će pak biti češće prijepodne. Na sjevernom Jadranu poslijepodne se očekuje prestanak kiše i djelomično razvedravanje. No zato u prvom dijelu dana pljuskovi ovdje mogu biti izraženiji. Puhat će sjeverozapadnjak i bura. Temperatura će biti oko 10, 11 stupnjeva, a u gorju niže od 5.

U Dalmaciji će ponedjeljak obilježiti promjenjivo oblačno vrijeme, s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno je također moguća obilnija oborina. Jako i olujno jugo tijekom dana će okretati na sjeverozapadnjak i buru. Temperatura će biti između 10 i 14 stupnjeva, no navečer će osjetno zahladnjeti.

Idućih dana bit će više suha vremena, premda i dalje, i to prije svega na istoku, može biti još malo slabih oborina. Puhat će sjeverac i bit će hladno. Pred nama je tako još jedan tipično zimski tjedan.

Na Jadranu očekujemo djelomice ili pretežno sunčano te razmjerno vjetrovito vrijeme uz buru i tramontanu. Jak vjetar slabjet će u četvrtak. Idućih dana i na moru će biti hladnije nego dosad.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene