Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Samo jedan dio Hrvatske vikend će početi bez upozorenja: Za velik dio zemlje na snazi crveni alarm, pogledajte što nas čeka idućih dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema nama su vrući ljetni dani.

U petak nas je dočekalo djelomice sunčano vrijeme s promjenjivom naoblakom. U unutrašnosti je više oblaka i mjestimice može biti kiše, a ponekog lokalnog pljuska poslijepodne može biti i duž obale.

Pročitajte i ovo Poplave i klizišta u kiši stanje visoke pripravnosti VIDEO Katastrofalne kiše i poplave odnijele najmanje 72 života: Ljudi zarobljeni pod ruševinama čekaju spasioce Slika nije dostupna Pamtite li i vi? Poplave, tuča, oluje... Ovako je izgledao kaos na ulicama Hrvatske

Najviša temperatura kretat će se od 27 do 31, a na Jadranu će i dalje biti vruće s temperaturom između 32 i 35 °C.

Sunčano i vruće nastavlja se i sutra. U unutrašnjosti će ujutro mjestimice biti magle, a poslijepodne uz lokalno jači razvoj oblaka poneki pljusak s grmljavinom moguć je uglavnom u gorskim predjelima i unutrašnjosti Dalmacije.

Vjetar će biti većinom slab. Na Jadranu ujutro umjerena bura, a zatim sjeverozapadnjak, uz obalu zapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se od 15 do 20, na Jadranu od 22 do 27 °C. Najviša dnevna većinom između 31 i 36 °C.

Što nas čeka idućih dana?

DHMZ je na svojim stranicama objavio i izglede vremena od 5. do 7. kolovoza.

Od subote će dakle biti pretežno sunčano i vruće. U unutrašnjosti u poslijepodnevnim satima uz lokalni razvoj oblaka vrlo rijetko postoji mogućnost za pljuskove. Vjetar će biti većinom slab, na Jadranu noću i ujutro burin, a danju sjeverozapadnjak, uz obalu jugozapadnjak i zapadnjak. U kopnenim predjelima danju će biti malo toplije.

Za cijelu Hrvatsku i dalje su na snazi upozorenja zbog visokih temperatura. Za Jadran i dio unutrašnjosti, odnosno kninsko područje na snazi je crveno upozorenje.

"PODUZMITE MJERE, očekuju se ekstremno visoke temperature. Zaštitite sebe, djecu i starije. Postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih tijela. Mogući su kvarovi na pojedinim infrastrukturama", stoji u upozorenju DHMZ-a.

Dio zemlje koji nije "u crvenom" je u "žutom" što također znači visoke temperature. Kada su u pitanju upozorenje Meteoalarma, slična situacija nastavlja se i u subotu. Jedino područje koje će vikend početi bez upozorenja je karlovačka regija koja je prema najavama za subotu "u zelenom", a ostalo sve kao i danas.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene