Obavijesti Video Pretražite Navigacija
južina stiže na naplatu

Kakvo nas vrijeme čeka za vikend? Meteorologinja otkriva dokad će nam trebati kišobrani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južina već u petak stiže na naplatu, bit će kiše pa ne zaboravite kišobran. Detalje u prognozi donosi Ana Bago Tomac.

Nakon vjetrovitog, ali za kopneni dio zemlje još i dosta sunčanog i toplog dana, zbog jake južine, slijedi nam kišovit i tmuran petak. Jaki grmljavinski pljuskovi, velika količina kiše u kratkom vremenu, i značajan pad temperature - tako će biti već od jutra, jedino na krajnjem jugu promjena vremena počinje poslijepodne. Promjenjivo i kišovito i u subotu, ali samo ujutro, zatim razvedravanje i prestanak kiše, ali i osjetno hladnije.

Pročitajte i ovo Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba Ilustracija Vremenska prognoza Meteorolog Ivan Čačić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje početkom Velikog tjedna

Polje visokog tlaka zraka oslabjet će pred ovom ciklonom što će se zatvoriti na sjeveru Italije, a preko naše zemlje premještat će se ova hladna fronta.

Jutro u većini zemlje, a osobito u unutrašnjosti, tmurno i oblačno uz povremenu kišu. Jača i obilnija kiša padat će u Posavini te u gorskom dijelu, ali grmljavinskih pljuskova također izraženijih bit će u prvom dijelu dana i na sjevernom Jadranu. Na srednjem i južnom dijelu jutro promjenjivo, ali od sredine dana i ovdje će biti jake kiše.

Poslijepodne će se malo toga mijenjati, uglavnom ostaje oblačno i kišovito, a i temperatura, u odnosu na jutarnju bez većih promjena, porast će samo za 3 do 4 stupnja. Puhat će slab jugoistočnjak.

Ništa drugačije neće biti ni na istoku - oblačno, tmurno i kišovito, no ovdje će kiša biti jača i obilnija nego u središnjem dijelu - osobito u Posavini. Uz također umjeren jugoistočnjak, najviša temperatura tek koji stupanj viša od jutarnje između 13 i 16 stupnjeva.

Kišovit i oblačan dan i u gorju, dok će na Jadranu i u Istri biti promjenjivo i nestabilno. Kiša uglavnom u obliku pljuskova, a prema kraju dana smirivanje i prestanak kiše. Veći dio dana puhat će umjereno ili jako jugo i jugozapandjak, a navečer će zapuhati bura.

Na krajnjem jugu kiša tek krajem dana ili u noći na subotu, a u ovom dijelu velika je mogućnost i za jače grmljaivnsko nevrijeme te obilnu, jaku kišu koja će pasti u kratkom vremenu. Puhat će jako jugo koje će na sjevernom dijelu oslabjeti krajem dana.

Sljedećih dana bit će mirnije, ali i malo hladnije. Kiša će još padati u subotu ujutro, a zatim razvedravanje i nekoliko sunčanih dana. Jutra opet hladna, u ponedjeljak bi moglo biti i mraza.

Na Jadranu će vikend biti dosta topao, ali vjetrovit. Jedino u subotu još na južnom dijelu promjenjivo, nestabilno uz pljuskove, a na sjevernom i srednjem dijelu većinom sunčano. Puhat će jaka bura s olujnim udarima koja će oslabjeti u ponedjeljak. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene