Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Što nas čeka nakon olujnog juga i obilnih padalina? Imamo jednu dobru i jednu lošu vijest

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prvom dijelu studenog kiša se dobro napadala. I u srijedu ujutro zabilježene su veće količine, ali mnogo veći utjecaj imalo je jako, olujno, na udare i orkansko jugo koje je u kombinaciji s plimom i kišom uzrokovalo brojne probleme.

Dobra je vijest da jugo slabi i da će danas općenito vrijeme biti mirnije, a loša je da nas od petka opet čekaju nedaće povezane s jakim i olujnim jugom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno Saharski pijesak iznad Varaždina, ilustracija Ljeto je uranilo Temperature do 30 stupnjeva, a onda nagla promjena: Danas nam stiže saharski pijesak, objavljeno upozorenje za neke građane

Ujutro će na kopnu biti magle i niskih oblaka, a na Jadranu će biti promjenjivo oblačno. Moguće je i još malo kiše, uglavnom u Dalmaciji. Na moru će prolazno zapuhati slaba do umjerena bura i istočnjak, koji će zatim okretati na jugo, a poslijepodne i jačati. Jutarnja temperatura na kopnu iznosit će od dva do sedam, a uz obalu između devet i 14 stupnjeva.

U nastavku dana u središnjoj Hrvatskoj bit će oblačno. Moguće je i malo kiše, a povremeno će se probiti pokoja zraka sunca. Temperatura će iznositi oko 10 stupnjeva.

U Slavoniji će poslijepodne vrijeme biti povoljnije. Ondje će biti sunčanije, vjetar će biti slab, a temperatura će iznositi do 14 stupnjeva.

U gorju će i dalje biti oblačno s povremenom kišom. Nešto će kiše pasti i na sjevernom Jadranu, a uz to će ponovno zapuhati jugo koje će prema kraju dana jačati. Temperatura će u gorju iznositi od šest do osam, uz obalu oko 15 stupnjeva.

I u Dalmaciji će poslijepodne vrijeme biti promjenjivo s povremenom kišom. I ondje će zapuhati jugo, prema kraju dana, nažalost, opet sve jače. Temperatura će iznositi od 15 do 18 stupnjeva.

Vrijeme će u kopnenim krajevima u petak biti slično današnjem. Dakle, umjereno do pretežno oblačno, ujutro magla, a kiša se očekuje uglavnom u gorju. Prema kraju dana i u noći na subotu kiše će biti i u središnjim predjelima, a do kraja nedjelje i na istoku. Oborine bi lokalno mogle biti obilnije, a i vjetar će ojačati.

Na Jadranu će jugo u narednim danima jačati tako da će do kraja tjedna biti jako i olujno, a tek će u nedjelju slabjeti. Osim toga, vrijeme ostaje promjenjivo oblačno s povremenom kišom, koja će u subotu biti obilnija na sjevernom dijelu, a u nedjelju u Dalmaciji.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene