Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripremite kišobrane i kabanice

Ljeto nam se vratilo, ali jesen se ne predaje: Sunčano vrijeme prekinut će kratka kišna epizoda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kraj ljeta nije ni blizu. Tijekom srijede će nas pratiti prave ljetne vrućine no jesen će se nazirati u svježim i malo hladnijim noćima.

Prati nas lijepo, uglavnom sunčano, vrlo toplo vrijeme. Ponegdje je čak i vruće, što za prvu polovicu rujna nije čudno. No obzirom da smo u drugoj polovici kolovoza i početkom rujna imali nekoliko prodora hladnijeg zraka i lokalno obilnije kiše, mnogi su pomislili da je ljetu možda kraj.

Pročitajte i ovo Nikola Vikić - Topić - 1 LOŠE VRIJEME NIJE ALIBI Građansku dužnost želite obaviti bez kišobrana? Evo kada je najpovoljnije za otići na birališta Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje

Prema prognostičkim materijalima, ljetno vrijeme trebalo bi se zadržati ne samo u ovom nego i u idućem tjednu, jedino pred vikend možda dođe do još jedne kratke kišne epizode.

U srijedu ujutro uglavnom će biti sunčano, suho i stabilno, a jedino po kotlinama i uz rijeke mjestimice može biti kratkotrajne magle. Na moru će početkom dana puhati slaba i umjerena bura, a samo na jugu mjestimice nešto jača. Kasnije će okrenuti na zapadni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura će u kopnenom dijelu uglavnom biti 15-ak stupnjeva, u gorju bliže 10, dok će na moru biti ugodnih 18 do 23.

Srijeda nam nosi dosta sunca i još topline, bez nekog značajnijeg vjetra u središnjoj Hrvatskoj, dok će temperatura u najtoplijem dijelu dana dosegnuti i 30-ak stupnjeva.

Vrlo slično će biti i u Slavoniji i Baranji: pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće. Očekuje se temperatura od oko 30 stupnjeva.

Sunčano će u srijedu biti i u gorju i na sjevernom Jadranu. Dok će se na moru mjeriti 30-ak stupnjeva, u Gorskom kotaru će biti koji stupanj ispod. Na Jadranu će ujutro puhati bura, a danju uglavnom maestral.

I u Dalmaciji će većinom prevladavati vedro, vrlo toplo i vruće vrijeme, ali zapadnjak i sjeverozapadnjak poslijepodne ponegdje mogu biti jaki. Temperatura će biti uglavnom oko 30 stupnjeva, ali može ići i malo više, do 32 stupnja.

Temperatura mora je i dalje većinom između 23 i 25. A UV indeks će u srijedu na cijelom području Hrvatske biti visok.

Vrlo toplo vrijeme će se nastaviti i dalje, jedino što bi pred vikend, osobito u petak, uz više oblaka ponegdje moglo biti nešto kiše ili pokojeg pljuska s grmljavinom. Za vikend već slijedi proljepšanje i više sunca.

Isto vrijedi i za Jadran. Šanse za kišu ima krajem tjedna uz promjenjivije vrijeme, možda kakav pljusak. No i dalje će biti vrlo toplo, ljetno vrijeme. Jedino noći više neće biti tople kao u sredini ljeta, pa o tome treba voditi računa.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene