Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Doznajte kakvo nas vrijeme očekuje za vikend: Sunca će biti posvuda, ali zima će nas podsjetiti da ona i dalje traje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako već planirate kako ćete provesti vikend, imamo dobre vijesti o prognozi vremena.

Prolazno naoblačenje malo će nam sniziti temperature koje su u četvrtak uglavnom bile između 10 i 15 stupnjeva, ali zato će vikend biti sunčan i topao. Podsjetnik da ipak još nismo u proljeću bit će jutarnji minusi, magla i mraz - naravno u kopnenim krajevima.

Pročitajte i ovo Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba Ilustracija Vremenska prognoza Meteorolog Ivan Čačić otkriva kakvo nas vrijeme očekuje početkom Velikog tjedna

Stabilno vrijeme u kojem su magla i mraz česta pojava zimi donijet će nam i dalje utjecaj polja visokog tlaka.

Ujutro u cijeloj zemlji sunčano uz malu do umjerenu naoblaku u kopnenom dijelu. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, na Jadranu umjerena do jaka bura. Jutarnja temperatura od -3 do 3 stupnja, na Jadranu 3 do 8

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj bit će više oblaka, ali bez oborine. Pretežno oblačno bit će uglavnom u istočnijem dijelu, a najviša temperatura neće se puno mijenjati - između 8 i 11 stupnjeva.

Promjenjivo ili pretežno oblačno bit će i na istoku s tim da ovdje postoji mogućnost i za vrlo malo kiše. Puhat će umjeren sjeverac, temperatura između 8 i 10.

Sunčano, ali vjetrovito bit će na sjevernom Jadranu. Bura će poslijepodne i prema večeri jačati do olujnih udara, a najviša dnevna temperatura bit će oko 14. U gorskoj Hrvatskoj poslijepodne naoblačenje uz temperaturu oko 7 stupnjeva.

U Dalmaciji će biti pretežno sunčano i također vjetrovito. Puhat će jaka bura s olujnim udarima, a temperatura se popeti najviše do 15.

Vikend koji je pred nama donijet će nam pretežno sunčano i još malo toplije vrijeme. Da i dalje traje zima znat ćemo po jutarnjim minusima, čestom mrazu i magli koji se ponegdje mogu zadržati i do sredine dana.

Na Jadranu sunčano i danju sve toplije. U subotu će konačno prestati i bura, a početkom tjedna na sjevernom dijelu također će biti niskih oblaka i magla.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene