Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Veljača "prevrtača": Stiže vrijeme idealno za boravak u prirodi, ali neće potrajati dugo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred nama je vikend s proljetnim temperaturama, tako će idućih dana temperatura biti u dodatnom porastu pa ćemo tjedan završiti s 10 do 15 stupnjeva u najtoplijem dijelu dana. Osim toga, do nedjelje će uglavnom biti i suho.

Malo kiše moguće je danas u kopnenim predjelima, a zatim i u nedjelju. Ipak, kako se sada čini, glavnina oborina nas očekuje tek idući tjedan, kada će se i temperatura sniziti pa će nam veljača i ove godine pokazati zašto je u narodu dobila naziv "prevrtača".

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Današnje će jutro biti oblačnije nego jučer, osobito u zapadnim predjelima, gdje će biti najmanje sunčanog vremena. Moguće su i oborine, koje se uz niske temperature mogu smrzavati na hladnom tlu.

Na istoku i jugu će jutro biti sunčanije. Uz uglavnom slab vjetar, na kopnu će ponegdje biti i magle. Temperatura će u kopnenim predjelima iznositi od -5 do -2, a na Jadranu od jednog stupnja na sjeveru do devet stupnjeva na jugu.

Od sredine dana će se u središnjoj Hrvatskoj razvedravati, osobito u zapadnijim područjima. Vjetar će i dalje biti slab, a temperatura će iznositi od pet do sedam stupnjeva.

U Slavoniji će dan biti oblačniji te će se prema većeri skupljati više oblaka. Puhat će slab vjetar, a temperatura će iznositi oko pet ili šest stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju će biti pretežno sunčano, a jedino će u Lici ostati nešto oblačnije. Sredinom dana će zapuhati umjerena, a krajem dana ponegdje i jaka bura. Temperatura će u gorju biti do tri ili četiri stupnja, a na Jadranu oko 12 stupnjeva.

U Dalmaciji će biti pretežno sunčano te će puhati umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, sjevernije od sredine dana i bura. Temperatura će iznositi od 12 do 15 stupnjeva.

U subotu će u kopnenim krajevima još biti sunčana vremena. Ujutro će biti i magle, a zatim će od nedjelje biti oblačnije i nestabilnije. Kiše će već u nedjelju biti u gorju, a od ponedjeljka i drugdje. Tijekom vikenda će biti još malo toplije, a početkom idućeg tjedna će temperatura biti u padu pa će kiša prelaziti u susnježicu i snijeg. Osim toga, u nedjelju će puhati umjeren i jak jugozapadnjak.

Nakon pretežno sunčane subote, nedjelja će i na obali biti oblačnija, vjetrovitija, a ponegdje će već tada pasti malo kiše. Zapuhat će jako do olujno jugo koje će u ponedjeljak oslabjeti. Temperatura će na obali u narednim danima iznositi od šest do 15 stupnjeva.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene