Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaboravite na kišu

Meteorologinja otkriva: Vrijeme će biti sve stabilnije, a uskoro stiže i ono što su mnogi dugo čekali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ponedjeljak je posvuda bilo toplo, temperatura nije bila previsoka, tek ponegdje preko 25, a bilo je i vjetra, osobito na moru. Ovo je početak puno stabilnijeg vremena i tjedna u kojem nas očekuje puno sunca i postupno sve više temperature tako da zasada možemo zaboraviti na kišu, a ni vjetar sljedećih dana neće biti značajan.

Vrijeme se konačno ustabililo, i nalazimo se u polju povišenog tlaka pa nas u utorak očekuje suh i sunčan dan.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

Već od jutarnjih sati posvuda će biti pretežno sunčano. Tek malo više oblaka može biti ponegdje u unutrašnjosti. U noći i ujutro će biti umjerene bure koja će brzo slabjeti, dok će na kopnu vjetar biti slab. Najniža temperatura na kopnu od 10 do 13, u gorju malo niža, a na moru između 17 i 22.

U središnjoj Hrvatskoj danju će biti pretežno sunčano, iako lokalno može biti i umjerene naoblake. Vjetar slab, a temperatura malo viša od današnje, većinom između 26 i 28.

Pretežno sunčano i vrlo toplo bit će i na istoku zemlje. Naoblaka većinom mala, a temperatura u najtoplijem dijelu dana od 26 do 29.

Na sjevernom Jadranu i gorju sunčano iako ponegdje u poslijepodnevnim satima može biti umjerene naoblake. Više sunca očekuje se na moru. Bura će okrenuti na slab vjetar zapadnih smjerova. U gorju temperatura oko 25, na moru koji stupanj više, do 28.

Najviše sunca očekuje Dalmaciju, tek će povremeno biti male naoblake. Uz obalu će puhati slab zapadni i jugozapadni vjetar, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Temperatura od 27 do 29.

Obilje sunca i ljetne temperature

U nastavku tjedna na kopnu neće biti većih promjena, očekuje nas obilje sunca i postupni porast temperature tako da će živa u termometru prelaziti 30 stupnjeva. Uz umjeren dnevni razvoj oblaka postojat će vrlo mala šansa za pokoji pljusak, većinom u gorju.

I na moru sljedećih pretežno sunčano i vrlo toplo ili vruće. Puhat će slab do umjeren vjetar, pretežno zapadnih smjerova. Noćne temperature kretat će se oko 20 stupnjeva pa će još uvijek biti ugodno spavati, ali danju će temperatura dosezati i 33 stupnja.

Nakon proteklog tjedna u kojem su iznenadni pljuskovi diljem zemlje bili praktički svakodnevna pojava, ulazimo u malo stabilnije razdoblje. Idući će dani biti suhi i sunčani, a vrlo brzo iskusit ćemo i prave ljetne vrućine

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene