Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjerite stanje na cestama

Pripremite toplu odjeću, zima je odlučila pokazati zube: Termometar će opet u minus, a zbog ovoga će nam biti još hladnije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vikend i početak idućeg tjedna obilježit će hladno i vjetrovito vrijeme. Obzirom da su dosad, za ovo doba godine, temperature bile relativno visoke, idući dani pružit će pravi zimski kontrast. Oborina neće biti ili će ih biti vrlo malo, ali će vrijeme biti vjetrovito. Ne samo da će osjet hladnoće zbog vjetra biti znatno pojačan, nego bi ponovno moglo biti i poteškoća u prometu.

Tijekom subotnjeg jutra će vrijeme uglavnom biti promjenjivo. U kopnenom dijelu će često biti oblačno, ali svijetlo zbog probijanje sunca. Ponegdje bi tek mogla zalepršati pokoja pahulja. Više sunca očekuje se na Jadranu, gdje će biti vjetrovito, u unutrašnjosti uz umjeren, povremeno i jak sjeverac, a u gorju s olujnim udarima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena

Istovremeno, tijekom jutra će na Jadranu puhati umjerena i jaka, na mahove olujna, a podno Velebita i orkanska bura. Jutarnja temperatura će u unutrašnjosti iznositi između -3 i 1, a na Jadranu od tri do osam stupnjeva. No, zbog vjetra će se činiti da je hladnije.

Hladno vrijeme bit će s nama i poslijepodne

Slično vrijeme u središnjoj Hrvatskoj zadržat će se i poslijepodne. Bit će promjenjivo, uglavnom suho, a postoji i mogućnost za malo snijega. Također, bit će vjetrovito, hladno, uz umjeren i jak sjeverac i temperaturu od oko četiri stupnja.

Slično će biti u Slavoniji i Baranji. Rijetko će pasti pokoja pahulja, a, uz promjenjivo oblačno nebo i sjeverac, temperatura će iznositi između tri i pet stupnjeva.

I u gorju bi moglo biti slabog snijega, a puhat će jak sjeverac te će biti hladno uz temperaturu oko nule. Na sjevernom Jadranu će biti malo sunca, više oblaka, a koja kap kiše mogla bi uglavnom pasti prema otvorenom moru. No, puhat će umjerena i jaka bura s olujnim, podno Velebita i orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura iznosit će oko sedam stupnjeva, no dojam hladnoće bit će bliži nuli.

U Dalmaciji će se izmjenjivati sunce i oblaci. Malo kiše moguće je prema otvorenom moru. Puhat će umjerena i jaka bura s olujnim, podno Biokova i orkanskim udarima, dok će temperatura iznositi do devet stupnjeva.

Ovakvo vrijeme će još neko vrijeme biti s nama

Od nedjelje će na kopnu biti barem djelomice sunčano, u početku i dalje uz malu mogućnost za malo snijega pahulje, dok će u ponedjeljak biti vedrije. Tijekom vikend će biti i vjetrovito, potom mirnije, no barem zasad će se zadržati hladnije vrijeme.

Na Jadranu će većinom biti sunčano uz umjerenu i jaku buru, s olujnim i orkanskim udarima. Bura će slabjeti u ponedjeljak, a u utorak i okrenuti na sjeverozapadnjak. Vikend će obilježiti snažan vjetar i osjetno hladnije vrijeme pa, uz toplu odjeću i jače grijanje, prije puta obavezno provjerite stanje na cestama i s brodskim linijama.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene