Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NESTABILNI OŽUJAK

Uživajte u sunčanom vikendu: Uskoro stiže novo pogoršanje vremena, pred vratima "treća marčana bura"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proljeće je službeno počelo, i to ne samo kalendarski nego i obilježjima vremena.

I u danima pred nama prevladavat će sunčano i toplo vrijeme. Temperatura će u cijeloj zemlji biti oko 20 stupnjeva. Za vikend će nam trebati laganija odjeća i sunčane naočale. Ukoliko ćete ovaj vikend provesti na otvorenom vodite računa o tome da je sunce sve više na horizontu i da je puno jače od onog zimskog.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Oblaci i kiša još će kratko potrajati, a doznajte hoće li na Uskrs zasjati sunce Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna

Jutro će u takvim okolnostima biti sunčano, na kopnu i dalje hladno s temperaturom od -1 do 3, dok će uz obalu biti između 8 i 15 stupnjeva. Na moru će biti i manje vjetrovito, puhat će uglavnom umjerena bura. Jedino podno Velebita ponegdje i jaka.

U nastavku dana ostaje sunčano i toplo s 20-ak stupnjeva tako da je subota kao stvorena za boravak u prirodi.

I na istoku će prevladavati sunčano. Vjetar slab, a temperatura i ovdje od 18 do 20 stupnjeva.

Bez promjene i na sjevernom Jadranu i u gorju, dakle sunčano i iznadprosječno toplo. Temperatura od 17 do 22 stupnja. Puhat će uglavnom umjerena bura, prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak.

I u Dalmaciji većinom sunčano, ponegdje će biti tek ponekog visokog oblaka, uz slab do umjeren sjeverozapadnjak temperatura i ovdje oko ili malo iznad 20 stupnjeva.

I zadnji dan ovog tjedna će biti sunčan i topao, a onda će od sredine ponedjeljka biti više oblaka, krajem dana i privih kapi kiše, nestabilno će ostati i utorak. Tako da već treći tjedan za redom od sunčanog i toplog vikenda prelazimo na oblačni, kišovitiji i hladniji početak novog tjedna.

I na moru u nedjelju sunčano i toplo, a onda će idući tjedan i ovdje donijeti promjenu pa će osobito utorak biti kiše. Zapuhat će i treća jaka bura uz koju će ponovno biti hladnije u odnosu na dane vikenda.

Dakle, za vikend sunačno i toplo, glavni i neizostavni modni detalji će biti sunčane naočale. A kratko lijepo vrijeme možete iskoristiti tako da ga provedete u prirodi na svježem zraku.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene