Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Temperature rastu, a prognostičari otkrivaju kad nam opet stižu nesnosne vrućine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S nama je ugodno ljetno vrijeme: osim što je sunčano, temperatura se kreće oko prosjeka za srpanj. Idući dani donijet će nam blagi porast temperature, ali i dalje neće biti nesnosnih vrućina, do kojih bi moglo doći tek od vikenda, odnosno od nedjelje.

Sunčano će vrijeme diljem zemlje prevladavati od jutra. Samo će u u gorju biti svježije, a na Jadranu će još mjestimice kratko puhati umjerena bura.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

U središnoj Hrvatskoj i tijekom ostatka dana bit će dosta sunca. Međutim, u sjevernim i sjeverozapadnim krajevima može biti nešto naoblake, a često će to biti prozirni koprenasti oblaci. Uz temperaturu oko 28 stupnjeva, bit će toplije nego proteklih dana.

Pretežno sunčano vrijeme prevladavat će i u Slavoniji i Baranji. Ondje će biti tek pokojeg oblaka, povremeno će puhati umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura će iznositi od 27 do 29 stupnjeva.

Gorske krajeve i sjeverni Jadran također očekuje pretežno sunčano vrijeme. Danju će tek prolazno biti više oblaka, a bit će i mrvicu toplije nego u utorak: temperatura na moru iznosit će 30-ak stupnjeva, a u gorju od 25 do 28 stupnjeva. Bura će oslabjeti, potom će zapuhati zapadnjak i sjeverozapadnjak, a uz zapadnu obalu Istre i jugozapadnjak.

I u Dalmaciji će biti sunčano, vrlo toplo, čak pomalo i vruće. Poslijepodne će proći bez bure, ali će sa zapada puhati vjetar. Minimalna će temperatura iznositi 29 stupnjeva.

Temperatura mora kretat će se od 22 do 25 stupnjeva, a UV indeks u većini će krajeva biti vrlo visok, pa zbog toga sredinom dana ne treba previše vremena provoditi na suncu.

U drugoj polovici tjedna vrijeme će u kopnenoj Hrvatskoj biti malo nestabilnije. U četvrtak postoji mogućnost za pokoji ljetni pljusak, ali je vjerojatnije da će kiša padati u petak. U subotu će vjerojatnost kiše ponovno biti manja. Također, u narednim će danima biti sve toplije.

Na Jadranu će prevladavati sunčano vrijeme. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a potom, u subotu, i sjeverozapadni vjetar. Samo u četvrtak i petak u sjevernom dijelu Jadrana moguć je lokalni kratkotrajni pljusak. Osim toga, bit će sunčano, vrlo toplo, a mjestimice i vruće.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Aktualno Miši 78. rođendan čestitala važna žena od koje nije odustajao ni u paklu u kojem su se našli nakon obiteljske tragedije Ivana i Mate Mišo Kovač (Foto: Instagram) Ivana i Mate Mišo Kovač (Foto: Instagram) Foto: Instagram Ivana Kovač (Foto: Instagram) Ivana Kovač (Foto: Instagram) Foto: Instagram +0 Ivana Kovač (Foto: Instagram) Celebrity Miši 78. rođendan čestitala važna žena od koje nije odustajao ni u paklu u kojem su se našli nakon obiteljske tragedije 1/3 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene