Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treba biti spreman

Meteorologinja savjetuje - držite kišobrane pri ruci, idućih dana visoke temperature neće vas spasiti od naglih pljuskova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon razdoblja s ispodprosječnim temperaturama, ušli smo u razdoblje koje je malo toplije od prosjeka za ovo doba godine. Sljedećih će dana vrijeme biti u istom tonu. Ipak, vremenska prognoza pokazuje da je potrebno držiti kišobrane pri ruci da vas ne bi iznenadio pokoji popodnevni pljusak.

Vrijeme će u srijedu u jutarnjim satima biti pretežno sunčano, osobito na jugu Dalmacije. Prognoza vremena pokazuje da istovremeno u kopnenim predjelima može biti kratkotrajne magle, ponajprije na širem karlovačkom području i kotlinama gorskih predjela. Puhat će slaba do umjerena bura, pod Velebitom povremeno pojačana. Jutarnja temperatura u nizinama iznosit će od 12 do 16, u gorju od devet do 13, a na moru od 15 do 21 stupnja.

Središnju Hrvatsku očekuje još jedan vrlo topao dan uz dosta sunčanih razdoblja i temperature od 28 do 29 stupnjeva. Ipak, postoji i mogućnost za poneki poslijepodnevni pljusak, rekla je Maja Bubalo, meteorologinja Dnevnika Nove TV.

U Slavoniji i Baranji vrijeme će biti pretežno sunčano, ali uz lokalno jači razvoj oblaka bit će pljuskova s grmljavinom. Ipak, i dalje će biti vrlo toplo uz temperature između 27 i 30 stupnjeva.

U gorju će poslijepodne biti djelomice sunčano, ali će ponegdje biti lokalnih pljusakova. Bit će toplo, s temperaturom od 21 do 26 stupnjeva. Na sjevernom Jadranu će biti pretežno sunčano, a pljuskovi se ponajprije očekuju u unutrašnjosti Istre i riječkom zaleđu. Puhat će slaba do umjerena bura, a temperatura će iznositi od 27 do 30 stupnjeva.

U Dalmaciji će biti pretežno sunčano, a ponegdje i vruće jer se očekuju temperature i preko 30 stupnjeva. Puhat će slab vjetar, uz obalu bura, a prema otvorenom moru sjeverozapadnjak.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović u studiju Dnevnika Nove TV - 2 "PRESUDA DOŠLA PREKASNO" Ivana Petrović komentira presudu balkanskom krvniku: "Srebrenički genocid nije rasvijetljen do kraja. Tko je podupirao Ratka Mladića?"

Pročitajte i ovo Masovna proslava naslova: Zadrani kršili mjere - 3 NAVIJAČI I KRŠENJE MJERA Policija se oglasila o nevjerojatnim prizorima iz Zadra: Zbog propusta prijavljen klub, direktor kluba i voditelj okupljanja

Do kraja tjedna će vrijeme u kopnenim krajevima biti nestabilno, ali uz dosta sunca i razmjerno visoke temperature. Uz jači dnevni razvoj oblaka, poslijepodnevni pljuskovi s grmljavinom bit će mogući diljem unutrašnjosti, a lokalno mogu biti izraženiji.

I na Jadranu vrijeme ostaje sunčano i vrlo toplo. U poslijepodnevnim satima ipak može biti neverina, osobito uz obalu, a ponegdje mogu biti izraženiji. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene