Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Nema predaha: Stižu nove porcije snijega i niskih temperatura, a na sve to krajem tjedna i jaka bura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snježno, hladno i vjetrovito zimsko vrijeme stiglo je u većinu naših krajeva, a nastavit će se i tijekom srijede, pa i cijeli ovaj tjedan. Danas će tijekom dana biti uglavnom padati slab snijeg, osim u Gorskom kotaru i Lici, gdje se očekuje da će pasti još dvadesetak centimetara snijega. Susnježice i snijega bit će i u Zagori, u Istri, na riječkom području, negdje zbog jake i olujne bure, a negdje zbog niskih temperatura. Bura će sljedećih dana još jačati, tako da nas čekaju pravi zimski uvjeti.

Jutro će u cijeloj zemlji biti oblačno uz oborine. U kopnenim krajevima padat će većinom slab snijeg, a samo će u gorskoj Hrvatskoj umjeren. Na Jadranu će padati kiša. Na jugu su mogući i jači pljuskovi uz grmljavinu, a puhat će jugozapadnjak.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Na sjevernom i srednjem dijelu puhat će jaka bura, podno Velebita bit će i olujnih udara, zbog čega će susnježice i snijega biti i na obali. Jutarnje temperature iznosit će od -4 do -1, u gorju i niže, a na Jadranu -1 do tri stupnja. Samo će na jugu temperatura iznositi visokih osam stupnjeva.

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj i dalje biti oblačno, uz slab i povremen snijeg. Vjetar će uglavnom biti slab, a temperatura se u odnosu na jutarnju i neće previše promijeniti: iznosit će od -1 do najviše jednog stupnja.

U Slavoniji će nastavak dana također biti oblačan uz snijeg, ali krajnji istok mogao bi biti i malo sunčaniji. Ondje će temperature biti malo više nego u središnjem dijelu – između nula i tri stupnja.

Poslijepodne će u gorskom dijelu padati slab do umjeren snijeg, a puhat će slab sjeveroistočni vjetar. Ostat će hladno, dva ili četiri stupnja ispod nule. Na sjevernom Jadranu bura će malo oslabjeti, ali samo prolazno te će navečer opet ojačati i do olujnih udara. I dalje će biti oblačno uz kišu ili susnježicu.

U Dalmaciji će tijekom poslijepodneva biti i nešto sunčanih razdoblja, ali i grmljavinskih pljuskova. U unutrašnjosti će biti i snijega. U drugom dijelu dana zapuhat će istočnjak i jugo pa će temperatura i dalje biti razmjerno visokih 10 stupnjeva.

Sljedećih dana u kopnenoj Hrvatskoj padat će povremen snijeg, uglavnom u istočnoj i gorskoj Hrvatskoj.

Na Jadranu će tijekom narednih dana biti oblačno i kišovito uz jaku buru, koja će posebno jaka biti u petak, kada se očekuju olujni, pa i orkanski udari.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene