Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Zima će ponovno pokazati svoje ledene zube: Uživajte još danas u suncu, jer stiže velika promjena vremena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U četvrtak još uživamo u sunčanom i toplom danu, a onda u petak stiže naoblačenje s nešto malo kiše i za vikend povratak na zimsko vrijeme uz olujnu i orkansku buru, a najviše temperature će biti između 3 i 7 stupnjeva.

Na karti za četvrtak još nema naznaka promjene i hladne fronte, pa ćemo u četvrtak i dalje biti u zaštiti jake i prostrane anticiklone.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Ujutro u unutrašnjosti će biti većinom sunčano, a uz doline rijeka bit će i jutarnje magle. Kao i prethodnih dana magle će biti i u Istri i na otvorenom moru. Vjetar će biti slab, a očekuje se temperatura od -3 do najviše 2 stupnja Celzijeva u unturašnjosti i između 3 i 8 na Jadranu.

Poslijepodne će ostati pretežno sunčano, ali prema večeri sa sjevera će početi pristizati naoblaka iz koje će u petak biti i slabe kiše. Najviša temepratura kretat će se oko 16 stupnjeva.

I na istoku će u četvrtak biti pretežno sunčano uz malu ili umjerenu naoblaku. Najviša temepratrura bit će između 12 i 14 Celzijevih stupnjeva, a vjetar slab.

Sunčano će biti i na sjevernom Jadranu uz slab do umjeren sjeverozapadnjak i pristizanje nove naoblake krajem dana. Očekuje se temperatura između 12 i 15 stupnjeva.

Sunčan dan očekuje i južni dio. Puhat će slaba do umjerena tramontana, a temepratura će posvuda biti oko 16 stupnjeva.

U danima koji slijede čekaju nas značajne promjene vremena. Najprije će u petak biti dosta oblačno, povremeno uz malo kiše, uglavnom u istočnom dijelu, a onda za vikend povratak na zimske temeprature i jak sjeverac zbog kojeg će se činiti da je još i hladnije od ovih 3 ili 4 stupnja, što će biti maksimalne temeprature.

Na jadranu će u petak biti još sunčano, a onda se navečer očekuje bura koja će u subotu i nedjelju imati i orkanske udare i sasvim sigurno stvarati velike probleme, osobito u prometu između unutrašnjosti i Jadrana.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene