Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Stigla nagla i žestoka promjena: Temperature padaju i za 10 stupnjeva, neke dijelove Hrvatske čeka i do 50 litara kiše po četvornom metru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stiže nam relativno brza i kratka promjena vremena koja će ponegdje biti i žestoka. U kratkom periodu lokalno je moguće i 50-ak litara po četvornom metru. Već od sredine dana će se razvedravati, no zadržat će se osjetno svježiji zrak, i to osobito u kopnenim krajevima. Na Jadranu će napokon popustiti velika vrućina.

Jutro će biti promjenjivo oblačno s pljuskovima kojih će biti u većem dijelu zemlje. Jedino bi krajnji jug, kako se čini, mogao proći bez oborina. Sjeverac u kopnenom području i dalje prolazno može biti jak, na sjevernom Jadranu zapuhat će jaka bura s olujnim udarima, a u Dalmaciji će većinom puhati sjeverozapadnjak. Jutarnja će temperatura iznositi od 14 do 18 u unutrašnjosti te između 20 i 25 stupnjeva na Jadranu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Od sredine dana u središnjoj Hrvatskoj očekuje se postupno kidanje naoblake i prestanak kiše. Do toga će prvo doći na zapadu, a iza fronte zadržat će se osjetno svježije vrijeme. Najviša dnevna temperatura bit će tek između 21 i 23 stupnja, što je više od 10 stupnjeva razlike u odnosu na početak tjedna.

U Slavoniji će vrijeme i poslijepodne biti promjenjivije, ali s tendencijom smirivanja i razvedravanja prema večeri. Danju je moguć još pokoji pljusak. Temperatura će i ondje iznositi oko 20 stupnjeva, što je ispod prosjeka za sredinu kolovoza.

Nešto naoblake još će se zadržavati i u gorju, ali i na sjevernom Jadranu, gdje će od sredine dana već biti i dovoljno sunca. Puhat će umjerena i jaka bura s olujnim udarima podno Velebita, koja će jačati te se širiti prema Dalmaciji. Temperatura će na moru biti oko 27, a u gorju od 17-18 stupnjeva.

U Dalmaciji će većinom biti sunčano, a uz prolazno umjerenu naoblaku ondje još poslijepodne može biti pokojeg pljuska. Umjerena bura do kraja dana proširit će se južnije, a na otvorenom moru puhat će sjeverozapadnjak. Temperatura uglavnom neće prijeći 30 stupnjeva.

Temperatura mora u utorak je iznosila od 26 do 28 stupnjeva, a UV indeks će samo na Jadranu tijekom srijede biti visok, dok će na drugim dijelovima Hrvatske uglavnom biti umjeren.

Idućih dana temperatura će u kopnenim dijelovima Hrvatke rasti, no zasad neće biti vruće. Ujutro mjestimice može biti magle, a u petak malo kiše ili rijetkih lokalnih pljuskova.

Na Jadranu će u narednim danima uz obalu puhati bura, a prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Većinom će prevladavati sunčano, no na sjevernom dijelu Jadranu u petak su mogući kratkotrajni pljuskovi. Tijekom vikenda bit će sunčano, a u idućem tjednu lako je moguće da na Jadranu ponovno bude vruće.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene