Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Zasad smo se riješili snijega i kiše, ali zima će tek pokazati zube. Jednu regiju čeka nova opasnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Promjena vremena i velik pad temperature zahvatili su većinu zemlje. Međutim, već danas doći će do razvedravanja i veći dio ovog tjedna više neće ništa ni padati, ali nas svejedno čeka nas hladan i vjetrovit tjedan.

Tijekom jutra u utorak će još prevladavati oblačno, često u unutrašnjosti uz maglu i niske oblake, a na krajnjem istoku bit će još i slabih oborina na granici kiše i snijega. Na Jadranu će biti jako vjetrovito jer će puhati bura s olujnim, pa i orkanskim udarima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena

Poslijepodne će se u središnjoj Hrvatskoj razvedriti i veći dio dana bit će barem djelomice sunčano, ali hladno. Najviša temperatura iznosit će oko četiri stupnja.

I u Slavoniji će poslijepodne također doći do razvedravanja. Uz umjeren sjeverozapadni vjetar, najviša temperatura iznosit će tri do četiri stupnja.

U gorskoj Hrvatskoj temperatura se ni tijekom dana neće puno maknuti od nule, a na sjevernom Jadranu hladnoću će pojačavati jaka i olujna bura. Podno Velebita mogući su i orkanski udari.

U Dalmaciji će poslijepodne biti sunčano, ali i vjetrovito. Ondje će ipak biti malo toplije nego u ostatku zemlje, uz temperaturu do najviše 16 stupnjeva.

Sljedećih će dana u kopnenoj Hrvatskoj biti barem djelomice sunčano, ali tek nakon tmurnih i hladnih jutara. Osobito dugo magla će se zadržavati u četvrtak. Noćna će se temperatura spustiti i do -6 stupnjeva, dok će najviša dnevna temperatura iznositi šest stupnjeva.

Na Jadranu će u nastavku tjedna biti sunčanije, a od srijede će oslabjeti i bura. Ondje će opet padati kiša, ovaj puta uz jugo stiže u petak. Najmanja će noćna temperatura iznositi četiri stupnja, a najviša dnevna 14 stupnjeva.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene