Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Ćudljivo proljetno vrijeme: Pogledajte koji će dio Hrvatske biti kišovit, a u kojem ćemo uživati na suncu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Promjenjivo proljetno vrijeme ostat će s nama pa će sunčano vrijeme koje je obilježilo srijedu zamijeniti nova promjena vremena. Međutim, ona se neće toliko osjetiti u kopnenim krajevima, ali će zato na srednjem i južnom Jadranu biti kiše, povremeno jakih i obilnih grmljavinskih pljuskova, a u Lici i dalmatinskom zaleđu, uz zahladnjenje, padat će susnježica i snijeg.

Povremenih obilnih grmljavinskih pljuskova tijekom jutra uglavnom će biti na srednjem i južnom dijelu Jadrana. Sa zahlađenjem u Lici i u zaleđu, osim kiše, bit će i susnježice, pa i snijega. Uz sve to, puhat će i jaka bura. Na sjevernom dijelu i u unutrašnjosti vrijeme će biti mnogo mirnije. Ondje će biti djelomice sunčano uz slab vjetar i temperaturu od dva do tri stupnja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj dan biti sunčan uz promjenjivu naoblaku i temperature od 12 do 14 stupnjeva. Puhat će uglavnom slab jugozapadnjak.

I u Slavoniji će prevladavati slično vrijeme. Ondje će biti pretežno ili djelomice sunčano uz slab vjetar, a najviša temepratura iznosit će između 11 i 13 stupnjeva.

Na sjevernom dijelu Jadrana cijeli će dan prevladavati pretežno sunčano vrijeme uz slab do umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar. Temepratura se neće previše mijenjati u odnosu na srijedu: na obalnim područjima kretat će se oko 14 stupnjeva, a u unutrašnjosti će iznositi od devet do 12 stupnjeva. Također, u Lici će poslijepodne doći do razvedravanja te prestanka susnježice i snijega.

Vrijeme će se poslijepodne smirivati i u Dalmaciji, ali će još uvijek postojati mogućnost da dođe do grmljavinskih pljuskova. Bura će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, a temperatura će iznositi od 12 do 14 stupnjeva.

Sve do kraja tjedna u kopnenom nas dijelu Hrvatske očekuju sunčani i sve topliji dani, osobito tijekom vikenda. Vratit će se i južina, s kojom će temepratura opet iznositi dvadesetak stupnjeva.

I na Jadranu će sljedećih dana biti dosta sunčanog vremena, pogotovo u usporedbi s kišovitim četvrtkom. U petak će još puhati sjeverozapadnjak, tijekom vikenda jugo, u subotu umjereno, a u nedjelju i jako.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene