Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Pred nama je pravi zimski dan: Stižu snijeg i hladnoće, ali ne zadugo. Doznajte što nas čeka za vikend

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred nama je pravi zimski dan. Hladno će pogotovo biti u unutrašnjosti, gdje će uz kišu padati i snijeg, i to pogotovo poslijepodne i u večernjim satima. U gorskim krajevima snijega će biti i bez kiše, a čeka nas i prilično hladno vrijeme.

Jutro će biti tmurno i maglovito te dosta hladno. Jutarnja temperatura kretat će se od -6 u gorju, gdje će već ujutro padati slab snijeg, do nule u središnjim područjima. Na istoku zemlje će biti toplije, ponegdje i sa slabom kišom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj ostati oblačno, a uz kišu će, zbog hladnijeg zraka, početi padati i susnježica, ponegdje i slab snijeg.

Barem dva do tri stupnja toplije bit će u Slavoniji, gdje će padati kiša, u zapadnoslavonskom gorju bit će susnježice i snijega. Temperatura će iznositi oko pet stupnjeva.

U Gorskom kotaru i Lici bit će oblačno, povremeno sa slabim snijegom, a najviša temperatura iznosit će od -2 do 2 stupnja. Kiša će biti obilnija i češća u drugom dijelu dana i na Jadranu, a bura će okrenuti na sjeverozapadnjak.

U Dalmaciji će također vrijeme biti promjenjivo uz povremenu kišu, pa i pljuskove, koji će biti jači u poslijepodnevnim satima. Puhat će umjeren sjeverozapadnjak, a na krajnjem jugu jugozapadnjak.

U petak kopnenoj Hrvatskoj stiže novo pogoršanje vremena, ali ovaj put radit će se o kiši i zatopljenju. Vikend će zato biti suh i stabilan, a u subotu će biti dosta magle.

Na Jadranu će u petak biti oblačno i kišovito, mjestimice i uz jake grmljavinske pljuskove, a puhat će i neugodno jugo s olujnim udarima. Tijekom vikenda vrijeme će biti stabilnije, u subotu uz umjeren sjeverozapadnjak.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene