Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigao prvi dan zime

Pred nama je tmuran vikend, očekuju se i grmljavinski pljuskovi, no evo kad stiže promjena vremena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U subotu će biti kišovito, oblačno te i dalje toplo. U 7 sati temperature diljem zemlje premašile su 10 stupnjeva. To je prognoza ne samo za subotu, nego i za veći dio vikenda. Povremeno će biti jakih grmljavinskih pljuskova, obilne kiše i to posebno na Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj. Od nedjelje će biti malo manje toplo, a i vjetar će okrenuti na jak sjeverozapadnjak pa će na najvišim vrhovima gorja pasti i malo snijega.

U subotu ujutro će u cijeloj zemlji biti kišovito i oblačno, uz najveću mogućnost za grmljavinske pljuskove na sjevernom dijelu Jadrana. Ujutro će još puhati i jako jugo s olujnim udarima koje će slabjeti poslijepodne.

U središnjim krajevima će ostatak dana biti većinom oblačan dan uz češću kišu u poslijepodnevnim satima. Puhat će jugozapadni vjetar u gorju i s jakim udarima.

U Slavoniji će u nastavku dana doći do smanjenje naoblake i postupni prestanak kiše. Uz umjeren jugoistočni vjetar, temperatura će se popeti i do 14 stupnjeva.

Postupno će prestati kiša i na sjevernom dijelu Jadrana, gdje će ujutro biti jačih pljuskova i kiše. Oslabjet će jugo i okrenuti na jugozapadnjak. U gorju cijeli dan neće biti promjena te će ondje biti oblačno, kišovito i vjetrovito.

U Dalmaciji će veći dio dana biti kišovito, povremeno i jaki i obilni grmljavinski pljuskovi, ali prema večeri će kiša biti slabija, a naoblaka će se smanjivati.

U nedjelju će u kopnenim krajevima biti oblačno uz povremenu kišu, osobito jaku u gorskoj i središnjoj Hrvatskoj. Od ponedjeljka će biti manje oblaka i nešto niže temperature, osobito one jutarnje.

Na Jadranu će u nedjelju biti kišovito, a bit će i izraženijih grmljavinskih pljuskova uz jako i olujno jugo koje će u ponedjeljak oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Također, s početkom tjedna će na Jadranu biti hladnije.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene