Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vremenska prognoza

Do kada ćemo imati sunčane dane i kakvo nas vrijeme očekuje za blagdan?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednjih dana sa Sicilije stižu dramatične snimke pustoši koje oluje ostavljaju. Kod nas je srećom stabilno vrijeme, a meteorolog Nove TV Darijo Brzoja donosi detalje.

Ulazimo u doba godine kad se svaka zraka sunca broji, posebno ovdje u kopnenim krajevima gdje se maglovita jutra zimi često znaju pretvoriti u sive i tmurne dane. Srećom poslijepodneva su još uvijek sunčana, a ovih dana i ugodna u većini područja. Kako se budemo približavali kraju godine, magla će se u stabilnim situacijama sve češće i sve dulje zadržavati. Zato je lijepo uživati u mirnoj i šarenoj jeseni dok je još tu.

I idućih nekoliko dana vrijeme u našim krajevima će biti pod prevladavajućim utjecajem polja visokog ili povišenog tlaka. Atmosfera je stabilna, pa neće biti ni oborina, i to najvjerojatnije sve do slijedećeg tjedna.

Sutra ujutro u unutrašnjosti, kao i danas, mjestimice magla koja se prije svega u središnjoj Hrvatskoj može i dulje zadržati. Dugotrajnost magle odrazit će se i u najvišoj dnevnoj temperaturi kasnije. Jutro će na kopnu biti hladno, očekujemo od -1 do 4 stupnja, toplo se odjenite, dok će na sunčanom Jadranu biti između 9 i 14. Na moru će pri tom puhati umjerena, a podno Velebita u početku i jaka bura.

Sunčano bi kasnije, nakon izdizanja magle trebalo prevladavati u većem dijelu unutrašnjosti. Bit će malo svježije nego danas, osobito u područjima gdje se magla dulje zadrži. Očekujemo 11 do 14 stupnjeva.

U istočnim krajevima vrlo slično vrijeme, šansa za dugotrajniju maglu stoji uglavnom u Posavini. Bez vjetra, danju uz sunce neće biti prehladno: ovdje oko 14 stupnjeva.

U gorskim predjelima magla ili niski slojeviti oblaci se također mogu dulje zadržati, no kasnije će biti barem djelomice sunčano. Na Jadranu većinom vedro i ugodno, osobito sredinom dana kad će bura oslabjeti, a temperatura biti oko 18, 19 stupnjeva. Prema otvorenom moru te uz zapadnu obalu Istre, ponegdje slab sjeverozapadnjak.

U Dalmaciji
sutra sunčano. Ujutro umjerena bura, poslijepodne sjeverozapadnjak, no sve skupa ugodno i toplo uz 20ak stupnjeva. A i more je tu negdje oko 20.

Vrijeme će biti vrlo slično i idućih dana. Dakle, na kopnu prvo magla, ponegdje dugotrajnija, osobito u dijelovima središnje Hrvatske. Poslijepodne sunčano. Više oblaka očekujemo prema kraju vikenda. Temperatura se neće značajnije mijenjati, bit će oko 13, 14 stupnjeva. No u idućem tjednu, već za blagdan Svih Svetih, uz južinu osjetno toplije, a u najzapadnijim krajevima i uz moguću kišu.

Na Jadranu u petak i subotu sunčano. Bura će oslabjeti i postupno okretati na jugo, a s jugom će u nedjelju na sjevernom dijelu mjestimice biti i malo kiše. Na jugu će se zadržati sunčanije sve do ponedjeljka kad će kiše biti i ovdje. Uz južinu, na moru temperatura i idućih dana ostaje oko 20 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Stiglo nam je proljeće: Meteorolog otkrio što nas čeka na početku novog tjedna Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene